В КОДА пройшла конференція з питань впровадження політики енергоефективності на Київщині

image
5 Лютого 2019, 13:40
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук провів конференцію, на якій було розглянуто та проаналізовано стан впровадження політики енергоефективності та енергозбереження в Київській області.

В ході засідання було проведено презентації програм з енергоефективності в закладах соціальної сфери та нових можливостей у фінансуванні заходів з термомодернізації будівель для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Київської області.

Також обговорювались питання Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», одним із першочергових завдань якої є реалізація програми енергонезалежності, забезпечення енергетичної безпеки і перехід до енергоефективного та енергоощадного використання та споживання енергоресурсів із впровадженням інноваційних технологій.

«Сьогодні, коли наша країна перебуває у стані війни, питання енергозбереження є дуже гострим. Щоб зберегти суверенітет держави – ми повинні бути незалежними у сфері енергетики. Ми не можемо дозволити, щоб наша країна залежала від газу країни-агресора. Тому маємо впроваджувати перехід на альтернативні види палива. І в цьому полягає наш державницький підхід», – зазначив Олександр Терещук.

Також голова КОДА наголосив на тому, що влада пропонує дієві механізми, покликані стимулювати населення впроваджувати заходи з підвищення енергоефективності. «Завдяки впровадженню обліку теплової енергії, програмі «теплі кредити», муніципальним програмам, роботі Фонду енергоефективності – українці можуть контролювати своє споживання теплової енергії, та суттєво зменшити комунальні рахунки», – розповів очільник області.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація