В КОДА обговорили перспективи економічного розвитку Київської області

image
21 Лютого 2020, 17:37
Поділитися:

Перспективи економічного розвитку Київщини обговорили сьогодні, 20 лютого, на нараді департаменту економічного розвитку та торгівлі КОДА з керівниками економічних підрозділів райдержадміністрацій, міськвиконкомів та ОТГ. Зустріч відбулася під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Склярова за участі директора Агенції регіонального розвитку Київської області Дмитра Крепака.

Як зазначив Олександр Скляров, основними завданнями фахівців економічних відділів на місцях сьогодні є залучення інвестицій, підтримка бізнесу та популяризація туристичного потенціалу: «Ми зі статистичних відділів маємо перетворитися в центри підвищення економічної ефективності виробництва, залучення інвестицій та розвитку бізнесу».

У ході наради фахівці обласного департаменту економіки ознайомили учасників з актуальними питаннями економічного розвитку. Розповіли про інструменти фінансової державної підтримки малого та середнього підприємництва в області. Зокрема, надали детальну інформацію про Державну програму «Доступні кредити 5-7-9».

Як наголосила заступник директора департаменту економічного розвитку Наталя Погребна, наразі задача відповідальних керівників економічних підрозділів на місцях – донести до підприємців, особливо віддалених від столиці районів, інформацію про те, що у них є можливість скористатися Державною програмою. Тому найближчим часом у всіх районах та містах Київщини заплановано провести тренінги «Доступні кредити 5-7-9» для підприємців.

Також спеціалісти департаменту розповіли про можливості включення інвестиційних проєктів та бізнес-пропозицій до Інвестиційного паспорта Київщини, можливості залучення інвесторів, перспективи розвитку туризму та можливості співпраці з Агентством регіонального розвитку Київської області.

Учасники наради отримали відповіді на усі запитання, що виникали у ході доповідей. Домовилися про подальшу співпрацю та запланували провести кущові тренінги для відповідальних за економічний розвиток на місцях.

Нагадаємо, з 1 лютого 2020 року стартувала Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» запроваджена за ініціативи Президента України та Прем’єр-Міністра, метою якої є спрощення доступу мікро та малого бізнесу до банківського кредитування.

Зростання кількості українців, які скористаються можливостями цієї Державної програми, стимулюватиме підприємницьку активність та створення робочих місць, сприятиме розвитку інноваційних і ефективних підприємств,  що підвищуватиме продуктивність праці та рентабельність, а це в свою чергу збільшуватиме відрахування до  державного бюджету України, що дозволить  безперебійно фінансувати Програму.

Київська обласна державна адміністрація долучилася до ініціативи Уряду та оголосила старт тренінгів «Доступні кредити 5-7-9» для підприємців області.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація