В КОДА напрацювали план вирішення проблем із несанкціонованими сміттєзвалищами в Макарівському районі

image
9 Вересня 2020, 16:12
Поділитися:

9 вересня за підсумками робочої поїздки до Макарівського району та за дорученням голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна відбулася нарада з приводу сміттєзвалища твердих побутових відходів на території Наливайківської сільської ради. Робочу зустріч з представниками ініціативної групи с. Наливайківка провів заступник голови облдержадміністрації Євген Калінін.

Участь в обговоренні також взяли голова Макарівської РДА Олексій Болілий, селищний голова Вадим Токар та сільська голова Наливайківської сільської ради Марина Радченко.

Варто зазначити, що сміттєзвалище твердих побутових відходів площею 18,82 га, розташоване на території Наливайківської сільської ради почало функціонувати у 2000 році та перебуває в сфері управління Макарівської селищної ради. Власником зазначеного місця видалення відходів є КП «Макарівське виробниче управління житлово-комунального господарства».

У 2019 році відповідно до ухвали Київського окружного адміністративного суду за позовом Державної екологічної інспекції Столичного округу до власника земельної ділянки, діяльність сміттєзвалища в частині виконання робіт по вивезенню, розміщенню та збиранню ТПВ було зупинено до усунення порушень природоохоронного законодавства.

Таким чином, комунальному підприємству-власнику необхідно забезпечити виконання судового рішення щодо проведення державної реєстрації прав на земельну ділянку, розроблення та затвердження проектної документації на сміттєзвалище. А також врахувати те, що оформлення прав на земельну ділянку потребує розроблення відповідної містобудівної документації на сміттєзвалище.

Мешканці Наливайківки категорично проти відновлення діяльності сміттєзвалища та подальшого захоронення на ньому відходів.

У свою чергу, Макарівська РДА звернулася до Київської облдержадміністрації щодо визначення державних інтересів для врахування їх під час розроблення містобудівної документації Генерального плану с. Наливайківка, в якому планується включення зазначеного сміттєзвалища в межі населеного пункту та передбачити інше функціональне використання цієї території.

Розглянувши дане питання, облдержадміністрацією було надано пропозиції при визначенні державних інтересів врахувати необхідність здійснення стратегічної екологічної оцінки у процесі розробки вищезазначених матеріалів містобудівної документації.

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація