В КМДА зробили важливу заяву для власників домашніх тварин: деталі

В КМДА зробили важливу заяву для власників домашніх тварин: деталі
2 Квітня 2024, 16:49
Поділитися:

Не дивлячись на початок квітня погода в столиці наразі по-справжньомц літня. Та в цей час оживають не лише квіти і дерева, а й активізуються кліщі, які можуть бути дуже небезпечними для тварин.

В КМДА закликають містян подбати про своїх хвостиків і зробити їм обробку від кліщів. Експерт відомства нагадав, що кліщі є переносниками хвороби Лайма та енцефаліту.

Обробіть тварин від кліщів

Обробіть тварин від кліщів

«Щороку навесні з настанням тепла починається сезон кліщів. Укус цього паразита безболісний, проте може бути шкідливим для здоров’я як людей, так і тварин. Деякі кліщі є переносниками серйозних захворювань, таких як енцефаліт та бореліоз (хвороба Лайма).

Для запобігання розмноженню кліщів і зменшенню ймовірності укусів у квітні комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень починають відповідну обробку зелених зон. Та все ж радимо використовувати препарати проти кліщів і регулярно перевіряти себе та свою тварину після прогулянок», – зазначив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, чим небезпечні кліщі для людей і тварин.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”. Там ми публікуємо ще більше новин Києва, Київської області та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua