В КМДА попередили про можливе задимлення через пожежі в області, зокрема в зоні відчуження

image
18 Травня 2022, 19:19
Поділитися:

Фото: Державне агентство України з управління зоною відчуження

У столиці можливе задимлення у зв’язку з пожежами в Київській області. Зокрема, за інформацією Державного агентства України з управління зоною відчуження, наразі триває гасіння пожеж в районі КПП “Зелений мис” в Опачичському лісництві, а також біля Іванкова та с. Страхолісся за межами зони відчуження.

Про це повідомили в КМДА. 

У гасінні беруть участь рятувальники ДСНС та пожежні ДСП “Північна Пуща”. Гасіння ускладнене вітром, обмеженими технічними ресурсами через наслідки окупації – викраденням та знищенням великої кількості техніки і пального, а також загрозою вибухів мін.

Станом на 17:00 якість повітря на правому та на лівому берегах столиці перебуває в межах норми. Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено. Радіаційний стан перебуває в межах контрольних рівнів.

“У разі задимлення просимо дотримуватись рекомендацій фахівців: тримати вікна зачиненими, особливо вночі та вранці, а також за можливості не перебувати на відкритому повітрі. За наявності слід увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря. Окрім цього, в таких випадках радять робити вологе прибирання. Корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря, збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Якщо з’явилася задишка та кашель, необхідно звернутися до лікаря” – йдеться в повідомленні.

В КМДА нагадали, що за станом повітря в столиці також можна спостерігати в застосунку “Київ Цифровий”, в який інтегровано сервіс із даними міських пунктів моніторингу якості повітря у різних районах міста.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що 17 травня поблизу села Страхолісся Вишгородського району на Київщині сталося загоряння лісової підстилки. Поблизу Чорнобильської зони відчуження пожежа спалахнула на площі 45 гектар. Також  співробітники ДСНС врятували місцеву мешканку села Страхолісся.

Вас також може зацікавити: У Києві оголосили штормове попередження: І рівень небезпечності

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua