В КМДА назвали галузі, які найбільше постраждали від війни

image
25 Травня 2022, 16:55
Поділитися:

Від початку нового етапу війни у столиці суттєвого скорочення зазнали оптова та роздрібна торгівля, промисловість і транспорт. Деяка економічна діяльність, зокрема будівництво, операції з нерухомим майном, професійна, наукова та технічна діяльність, зупинились повністю.

А от сфера інформаційних технологій не зазнала суттєвих збитків і, очікувано, виявилась найбільш стійкою, повідомив Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Як розповіли в Київській міській адміністрації, найбільше скорочення основних сфер економіки відбулось в перший місяць широкомасштабного вторгнення.

Діяльність у галузях торгівлі, промисловості, будівництві та транспорті значно скоротилась через значний відтік робочої сили та закриття підприємств у зв’язку із близькістю до територій активних воєнних дій. Крім того, було зруйновано ланцюги постачання продукції, значно обмежено логістику, втрачено ринки збуту, зменшилась купівельна спроможність населення. Через руйнування внаслідок ворожих обстрілів з’явився дефіцит пристосованих складських приміщень для зберігання продукції. Попри державне регулювання цін, значно зросли ціни на продукти та лікарські засоби.

Воєнні дії, порушення логістики, дефіцит поставок та виробництва деяких товарних груп призвели до значного зростання індексу споживчих цін, який у січні-квітні 2022 року в Києві становив 112,5%, у той час як споживчі ціни за весь 2021 рік зросли на 10%.

Разом із тим упродовж кінця квітня – початку травня поступове відновлювався попит на робочу силу. Це стосується переважно ІТ-сфери, торгівлі, логістики, надання послуг та робітничих професій. Кількість вакансій з кінця березня зросла в 2,3 рази – з 1,2 тис. до 2,9 тис.

Раніше ми розповідали, що у військовій адміністрації Києва повідомили, що розуміють потреби батьків, тому почнуть поступово відновлювати роботу дитячих садочків.

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua