В КМДА комісії розпочали роботу з оцінки ефективності роботи комунальних підприємств столиці за перше півріччя

image
14 Серпня 2023, 18:52
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 18:43

Відсьогодні в Київській міській державній адміністрації (КМДА) розпочались засідання комісій з оцінки ефективності роботи комунальних підприємств столиці за перше півріччя 2023 року. Засідання комісій триватимуть до 8 вересня.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як розповіли у Департаменті економіки та інвестицій КМДА, комісії заслухають звіти фінансово-господарської діяльності щодо виконання показників фінансового плану, стратегічного плану розвитку і ключових показників ефективності діяльності, зокрема в умовах воєнного стану.

Фахівці також мають проаналізувати раціональне використання коштів під час закупівель, рівень планування та використання комунальних активів у частині пошуку додаткових джерел доходу підприємств, а також фактичного освоєння капітальних інвестицій тощо.

Згідно з повідомленням, відповідні висновки і протоколи щодо покращення фінансових показників комунальних підприємств комісії направлять до Департаменту комунальної власності КМДА і Департаменту економіки та інвестицій КМДА.

Зазначається, що роботу комісій транслюватимуть онлайн за посиланням: https://www.youtube.com/@kmr.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, протягом 2022 року “муніципальні” аудитори здійснили лише 41 аудит фінансово-господарської діяльності низки столичних КП, структурних підрозділів КМДА і РДА. Такий показник є найгіршим за шість років та, вочевидь, пов’язаний із повномасштабною війною в Україні. Не дивлячись на це, “ревізори” встановили достатньо солідну суму порушень – вона дорівнює 1,2 млрд гривень, з яких 157,7 млн гривень було втрачено. Справжнім “рекордсменом” стало КП “Плесо”, на якому, нагадаємо, Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА знайшов різного роду “гріхів” на суму понад 983 млн гривень. Разом з тим, за підсумками зазначених “ревізій” до відповідальності було притягнуто лише 5 посадових осіб – йдеться виключно про різні “дисциплінарні стягнення”, наприклад догани або попередження. Станом на кінець 2022 року правоохоронні органи розслідували 214 кримінальних проваджень за матеріалами аудитів у столичних структурах за минулі роки, в рамках яких було підготовлено більше сотні підозр і обвинувальних актів.

Читайте: Аудитори КМДА відзвітували про перевірки муніципальних структур у 2022 році

Фото: скріншот трансляції роботи комісії.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона