В Карпатах під час підйому на Говерлу помер киянин: за його життя боролись 40 хвилин

image
1 Серпня 2022, 13:32
Поділитися:

В Карпатах під час підйому на Говерлу помер 56-річний мешканець столиці.

Так, 30 липня близько 16 години надійшло повідомлення від групи туристів, що під час руху синім маршрутом на гору Говерла стало погано одному чоловікові з групи.

Рятувальники прибули на місце менше, ніж за годину. Вони боролися за життя туриста боролися близько 40 хвилин, втім врятувати чоловіка так і не вдалося.

Гори не пробачають помилок адже попри численні попередження рятувальників, громадяни продовжують випробовувати себе на міцність та ризикують життям у горах. Тому рятувальники закликають всіх відповідально та розважливо ставитись до походів у гори, – зазначили в ДСНС України в Івано-Франківській області.

В Карпатах під час підйому на Говерлу помер киянин: за його життя боролись 40 хвилин, фото-1

У зв’язку з нещасним випадком в горах, в ДСНС закликали туристів дотриматися наступних порад від рятувальників:

обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу, а краще — зареєструйте свою гірську мандрівку на рятувальних постах;уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води, а також необхідний одяг;поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;завантажте застосунок “Порятунок у горах”.

Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме: голосових дзвінків.

Раніше ми розповідали, що в Києві троє зловмисників до смерті забили 47-річного чоловіка, який відпочивав біля озера з дружиною та дитиною.

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua