В KAN Development розповіли про вартість інфраструктури на проєктах у Києві

image
16 Червня 2023, 16:30
Поділитися:

16 червня 2023 г. 16:21

Собівартість будівництва житла та його інфраструктури у Києві від початку повномасштабного вторгнення продовжує зростати. Компанія KAN будує свої об’єкти в Києві, приділяючи чимало уваги розвитку та розбудові інфраструктури житлових кварталів.

Про це KВ стало відомо з інтерв’ю відомого столичного девелопера і голови компанії КАН Девелопмент Ігоря Ніконова для “Зе Інтерв’юер”.

За його словами, девелопери сьогодні реєструють підвищення собівартості будівництва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ринок переживає нелегкі часи, багато бізнесів закрилося, падає попит і в сегменті новозбудованого житла. Позначилась війна і на собівартості будівництва – деяких товарів немає, логістика змінилася, багато чого потрібно завозити з-за кордону”, – зазначив Ніконов.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також він підкреслив, що для створення належної інфраструктури житлових комплексів забудовнику чимало треба завозити з-за кордону. Вартість інфраструктурних проєктів позначається і на вартості житла.

“Після завершення будівництва інфраструктурою ЖК опікується експлуатуюча компанія, це теж наша компанія. Адже ми мали поганий досвід передачі в експлуатацію комусь іншому збудованих нами житлових комплексів”, — додав Ніконов.

Також він назвав вартість інфраструктурних проєктів. Так, будівництво басейну в живому кварталі “Файна Таун” від KAN вартувало 1,5 млн доларів, а на облаштування одного дитячого майданчику в середньому треба витратити біля 7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, столична компанія KAN Development оприлюднила дані про хід будівництва ЖК UNIT.Home у травні. Проведені роботи з благоустрою внутрішнього двору, на завершальному етапі будівництва будинок А07.

Читайте: KAN Development оприлюднили дані про хід будівництва ЖК UNIT.Home у травні

Фото: Youtube.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона