В Ізраїлі та Секторі Гази загинули щонайменьше 25 українців

В Ізраїлі та Секторі Гази загинули щонайменьше 25 українців
31 Жовтня 2023, 18:17
Поділитися:

31 жовтня 2023 г. 18:06

Посол Держави Ізраїль Міхаель Бродський повідомив про загибель 25 українців в його країні, Міністерство закордонних справ України підтверджує загибель 21 громадянина в Ізраїлі і чотирьох –у секторі Гази.

Про це KВ стало відомо зповідомлення”Укрінформу”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“З числа загиблих нам відомо про 25 громадян України, які загинули в результаті нападу терористів”, – поінформував Бродський.

Він зауважив, що більшість із них мали подвійне громадянство, і їхні сімʼї знаходилися в Ізраїлі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У свою чергу речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі Укрінформу повідомив, що українська сторона підтверджує загибель в Ізраїлі 21 українця.

“МЗС України підтверджує загибель вІзраїлі21 українця. Одна людина вважається зниклою безвісти. У секторі Гази — четверо загиблих, серед яких троє дітей, і шестеро поранених”, – зазначив речник.

Нагадаємо, палестинське угруповання ХАМАС в суботу ,7 жовтня,напалона Ізраїль, на територію якого із сектору Газа прорвалися озброєні бойовики. Одночасно по території Ізраїлю були випущені сотні ракет. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” у відповідь на атаку, по всій країні запроваджено надзвичайний стан.Відомо, щокількістьзагиблих в Ізраїлі внаслідок атаки досягла 600, понад 2 тисячі поранених.

МЗС України підтвердило загибель двох українок в Ізраїлі. Обидві громадянки тривалий час проживали в країні,повідомивречник міністерства Олег Ніколенко. За його словами, консули надають необхідну консульську допомогу та підтримують зв‘язок із родичами загиблих.

Читайте: Із Тель-Авіва сьогодні вилетів другий евакуаційний борт із українцями

Фото: Слово і діло

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона