В Іванківській громаді біля монументу “Яйце життя” встановили символічний Хрест (фото)

image
25 Лютого 2023, 13:13
Поділитися:

25 лютого 2023 г. 13:04

Вчора, 24 лютого, в Іванкові Київської області Вишгородського району було встановлено “Хрест Пам’яті” з іконою “Не ридай мене, мати”. Символічний Хрест встановили та освятили біля монументу “Яйце життя”.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні депутата Іванківської селищної громади Олега Берегового у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Саме на цьому місці, рівно рік тому, дві колони орків (одна з боку Поліського району, інша з Чорнобиля), мали об’єднатися і разом рушити на взяття нашої столиці, але, так, як колону з Поліського напрямку певний час стримували наші воїни, колона з Чорнобиля змушена була її чекати, та залишитися на ніч”, – написав Олег Береговий.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як він зауважив, існує думка, що саме ця ніч відіграла велику роль у війні. Це порушило плани на швидке взяття Києва, давши час ЗСУ відбити атаку ворога.

“Впевнений, що після Перемоги, ми, спільними силами зробимо цю клумбу одним з найкращих, найсимволічніших місць громади. А зараз цей Хрест служитиме не тільки оберегом громади, а й постійно нагадуватиме про 24 лютого 2022 -го року, та про те, з якими “сусідами” нам довелося жити”, – резюмував Береговий.

Депутат подякував усім, хто долучився до реалізації проєкту, а священнослужителям ПЦУ Іванківської територіальної громади – за освячення і добрі слова.

Нагадаємо, громада Іванкова збирає гроші на відновлення місцевого історико-краєзнавчого музею, у якому зберігалися картини художниці Марії Примаченко, рушники вишивальниці та ткалі Ганни Верес. Його у березні 2022 року зруйнували російські війська під час вторгнення до Київщини.

Читайте: Дорога на Іванків: репортаж із краю, де народжується повоєнний фольклор

Фото: Facebook Олега Берегового

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона