В Ірпінському міському суді триває розгляд справи про спробу вбивства екскомбата «Торнадо» (відео)

В Ірпінському міському суді триває розгляд справи про спробу вбивства екскомбата «Торнадо» (відео)
2 Жовтня 2024, 16:56
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В Ірпінському міському суді продовжують слухати справу щодо спроби умисного вбивства екскомандира батальйону «Торнадо» Руслана Оніщенка. Обвинувачені у справі — Джафарови Бабак та Субхан.

Артем Яковенко, прокурор:

«На Джафарова Бабака було покладено безпосередньо виконання умисного вбивства із застосуванням вогнепальної зброї. На Джафарова Субахана було покладено обов’язок збирати інформацію про Оніщенка».

Джафарових затримали у 23 році в дворі будинку потерпілого в Ірпені. При них виявили вогнепальну зброю та гранату. На останньому засіданні їм зачитали обвинувальний акт. Свою провину обидва не визнають.

Субхан Джафаров, обвинувачений:

«Все надумано, я не згоден».

А ось у потерпілого Руслана Оніщенка зовсім інша думка. Під час суду він заявив, що досі отримує погрози.

Руслан Оніщенко, потерпілий, екскомандир батальйону «Торнадо»:

«Мені погрожують до сьогодні. І я писав протягом усіх подій заяви слідчій у цій справі Луньковій Валентині Іванівні».

Після цієї заяви у залі суду розв’язалася перепалка між обвинуваченим та потерпілим. 

Наразі у розгляді справи оголошена перерва. Обвинуваченим продовжили строк тримання під вартою на 60 діб, попри клопотання адвоката про домашній арешт. 

Олександр Алексеєнко, адвокат обвинувачених:

«Мої підзахисні не визнають вину. Це була стала позиція ще з часу, коли було слідство. Тільки як з’явився потерпілий у залі засідання у нас, як на мою думку, пішов якийсь рух по розгляду цієї справи. Спочатку потрібно було зачитати обвинувальний акт для того, щоб роз’яснити суть обвинувачення моїм підзахисним. Сьогодні це нарешті відбулося за останні 5 чи 6 судових засідань. І уже як кажуть тронувся лід».

Дійсно, на перших судових засіданнях потерпілого не було. За його словами, причина — невчасні сповіщення суду.

Руслан Оніщенко, потерпілий, екскомандир батальйону «Торнадо»:

«Заново записали мій телефон, записали мій емейл, записали, що у мене є Дія. Тепер на сьогодні мені приходять повістки усюди, одночасно і вчасно. Що стосується кіллерів, я знаю хто їх найняв і для чого. Я говорю багато правди, говорю правду з 14 року. Оперативники ДСР все зафіксували і зібрано дуже багато відео, фото, аудіо, телефонних розмов. У процесі Ви усе побачите і зробите самі оцінку, наскільки це вони, наскільки це відповідає обвинуваченню». 

Надалі суд планує вивчити усі письмові та речові докази, а також заслухати свідків, потерпілого та обвинувачених. Ми продовжимо інформувати Вас про хід справи. 



Джерело: ITV