В Ірпінському ліцеї «Лінгвіст» реконструюють укриття (відео) — ITV

image
12 Жовтня 2023, 19:57
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В укритті Ірпінського ліцею «Лінгвіст» кипить робота. Працівники збивають старе покриття зі стін, наносять штукатурку, проводять підготовчі роботи для капремонту.

Укриття не тільки ремонтують, але й розширюють. Завдяки іншим приміщенням, які раніше не використовувалися. Планується, що це укриття зможе вмістити більше ніж 2000 учнів.

Капітальний ремонт вирішить одразу декілька проблем старого укриття. Зокрема, висячі дроти у проходах, які не можна прибрати, сховають у короби. Облаштують стаціонарні туалети там, де раніше були біо.

Також наразі працівники вкладають гідроізоляцію, щоб вирішити проблему підтоплення укриття під час дощів. А до п’яти аварійних виходів облаштують ще один.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Ми дуже дякуємо компанії «SOCAR», Азербайджану, які допомогли нам повністю відновили школу, утеплили і зараз роблять укриття. Сьогодні ми прийшли, подивилися, переконалися у тому, що активно тривають роботи, люди працюють. Об’єми шалені, надзвичайні».

Укриття ліцею «Лінгвіст» стане найбільшим шкільним укриттям в Ірпінській громаді. У разі небезпеки у ньому зможуть сховатися усі учні ліцею.

Валентина Антоненко, директорка Ірпінського ліцею «Лінгвіст»:

«Учні з першого по четвертий клас і всі наші п’яті класи навчаються в очній формі. Всі інші дітки з шостого по одинадцятий клас — зараз навчаються дистанційно. Після ремонту всі перейдуть у рідну школу, де буде побудоване нове, сучасне, суперсучасне укриття».

Закінчити роботи планують до Нового року.



Джерело: ITV