В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій відбулася зустріч із заступником Міністра освіти (відео)

image
14 Жовтня 2023, 12:35
Поділитися:

Новий навчальний день – новий цікавий досвід. В Ірпінський ліцей інноваційних технологій дедалі частіше приїжджають гості.

Цього разу завітав заступник Міністра освіти і науки з питань вищої освіти Михайло Винницький. Він народився у Канаді. Закінчив Кембриджський університет. У 2003-му переїхав в Україну. З того часу розвиває освітню галузь.

Під час зустрічі його буквально «атакували» питаннями.  Про зміни у вищій освіті України, про її можливості. Про те, де шукати гранти та реалізувати свої ідеї.

Катерина Мацелик, інспекторка з обліку студентів Ірпінського фахового коледжу економіки та права:

«Дуже цікавий погляд у пана Михайла на те, якою освіта має бути у майбутньому. Цікава система з грантами. Абсолютно його підтримую у розуміннях стосовно державного замовлення, стосовно фахової освіти».

Філіп, вихованець Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Це дуже цікаво, дуже корисно. По секрету скажу – можна пропустити урок. І в житті це допоможе, мені здається».

Зустріч із Михайлом Винницьким в ІЛІТі організував Молодіжний парламент Ірпеня у межах проєкту «Лекторій».

Олександра Ільніцька, голова Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Одним із загальних проєктів Молодіжного парламенту Ірпеня є освіта та розвиток лекторій. Це – платформа, яка створена для спілкування із цікавими людьми із різних сфер діяльності».

На згадку про цю зустріч голова Молодіжного парламенту Олександра Ільніцька подарувала заступнику Міністра освіти і науки книгу-хроніку «Битва за Ірпінь» Петра Щербини.

Пан Михайло поділився, що обов’язково приїде в Ірпінь ще.

Михайло Винницький, заступник Міністра освіти і науки з питань вищої освіти:

«Коли є дискусія зі студентами, це є реально цікаво. Я бачу, що цього на жаль українські чиновники робили замало і я буду намагатися трішки цю прогалину заповнювати. Мені здається, що такі дискусії, розмови з нашою молоддю – це насправді найважливіша річ, яку може робити будь який керівник будь-якого відомства».

Джерело: Містоінформ