В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій провели незвичний благодійний ярмарок (відео)

В Ірпінському ліцеї інноваційних технологій провели незвичний благодійний ярмарок (відео)
10 Травня 2024, 23:10
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Це було щось незвичне! Не так як завжди! І не так, як в усіх! Весь перший поверх Ірпінського ліцею інноваційних технологій на кілька годин перетворився в суцільне доброчинне містечко. І хоча ІЛІТівці назвали його фуд-маркетом, але нагадувало це справжнісінький ярмарок. Та це й був ярмарок. Благодійний. Гроші збирали на дрони для ЗСУ.

Дар’я, вихованка Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Ти відчуваєш, що ти поєднуєшся зі своїм народом, ти робиш внесок і не залишаєшся в стороні».

Тут у кожного класу своя локація, свій стиль, і звісно ж – свій товар. Майже на усіх столиках переважають власноруч приготовлені страви.

Вікторія, вихованка Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Я сама робила лимонади і це мармурове печиво».

Ліза, вихованка Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

 «Млинці, печиво, картопля, кекси, тірамісу і торт теж».

Антоніна Довганич, мама вихованки Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Для нашої доньки дуже важливо – допомога Збройним Силам України. Напекла кексів дуже багато і як ми з чоловіком не просили, вона нам не дала. Сказала – все тут буде продаватися».

Ціни на їжу різні. Учні встановлюють їх самі. Кажуть, вчаться не лише готувати, а й вигідно продавати. Бо ж дуже зацікавлені виручити побільше коштів на підтримку оборонців України.

Кіріл, вихованець Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Мінімальна ціна у нас — 65 гривень».

Навколо пахло смачними стравами. Все, що діти приготували вдома, їхні батьки могли скуштувати на ярмарку. Але ж, як бачите, не задарма. За кожну страву мали заплатити. І робили це із задоволенням.

Дмитро, тато двох вихованців Ірпінського ліцею інноваційних технологій

 «З одного боку – будемо підтримувати своїх дітей. Для них важливо бачити що це — цікаво і це може захоплювати. З іншого боку, я розумію, що це благодійний захід і кошти підуть на підтримку ЗСУ. Тому – це в квадраті чи навіть у кубі добра справа і як це можна не підтримувати».

Особливою локацією ярмарку стало приміщення ІЛІТівського буфету. Зараз тут господарюють вчителі. І страви на їхньому прилавку ну дуже дорослі.

Ольга Гущина, вчителька англійської мови Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Я приготувала шубу. Бо похолодало в Ірпені».

Вибір великий. За особливою ціною, 100 гривень порція, охочі могли  скуштувати, наприклад, плов від завгоспа ліцею Олександра Самойлова.

Олександр Самойлов, завгосп Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Він приготовлений з любов’ю. З любов’ю до ІЛІТу, з любов’ю до наших дітей, до викладачів. Я все готую з любов’ю».

Отак вчителі, учні та  їхні батьки об’єдналися і з любов’ю  приготували  цю благодійну акцію. Кажуть, навіть маленькі кроки можуть мати велике значення, коли разом працювати на спільну мету. Завдання ж зібрати конкретну суму на ярмарку не ставили.

Марія Гостін, директорка Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Це ж не тільки за сьогоднішній день ця сума, яку ми зберемо. Курси по штучному інтелекту, які проходять для містян, вони проходять вже кілька місяців у нас. Вони проходять щосереди, люди приходять і донатять на ту ж банку. Тому – це такий тривалий процес. Збір коштів для ЗСУ — це не одноденна акція, це те, що ми робимо постійно».



Джерело: ITV