В Ірпінській міськраді може з’явитися підрозділ, який опікуватиметься туристичним напрямком у громаді

В Ірпінській міськраді може з’явитися підрозділ, який опікуватиметься туристичним напрямком у громаді
26 Вересня 2024, 19:30
Поділитися:

В Ірпінській міськраді може з’явитися підрозділ, який опікуватиметься туристичним напрямком у громаді. Із такою ініціативою виступила депутатка Ірпінської міськради, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР Євгенія Антонюк.

«Ірпінь був туристично привабливим до повномасштабного вторгнення. У нас активно розвивався зелений туризм, туризм вихідного дня, бізнестуризм. Зараз, після повномасштабного вторгнення, наше місто стало привабливим і для волонтерського та солідарного туризму. Але люди сьогодні приїжджають до Ірпеня, до зруйнованих об’єктів і вже відбудованих, і там немає ні вбиральні, ні кафе, ні парковки. А це — чималі кошти, які би могли залишатися нашому малому чи середньому бізнесу. Тому сьогодні ініціюю створення чи при виконкомі, чи при відділі культури підрозділу, який вів би цей напрямок», — повідомила Антонюк під час сесії ІМР.

У відповідь мер Ірпеня Олександр Маркушин зазначив, що підтримує цю пропозицію і такий підрозділ, скоріш за все, буде створений при відділі культури, національностей та релігій.

Джерело: Містоінформ