В Ірпінській лікарні запустили автономну кисневу станцію (відео)

image
22 Березня 2021, 19:41
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В Ірпінській центральній лікарні запустили свою автономну кисневу станцію для лікування хворих на COVID-19. І тепер лікарня стала киснево незалежною від постачальників,  погодних умов та форсмажорних обставин.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська Центральна міська лікарня»

«Якщо виникає ситуація, що лікарня залишається без кисню, то пацієнт, який в цей момент його отримував, він задихається. Для того, щоб такого не трапилось, було прийняте безпрецедентне рішення  – створення нового проєкту кисневого забезпечення, який дасть змогу подати кисню більше, зробити стовідсоткове забезпечення кожного місця кисневим постачанням і дати змогу подати високопотоковий  кисень».

Станція забезпечена трьома генераторами. За годину система здатна  відфільтровувати з повітря 40 кубів готового до використання кисню.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова

«Ця станція – це спільний проєкт нашої об’єднаної територіальної громади, сусідніх громад, області та звичайно нашого регіонального бізнесу. Загальна сума цього проекту – приблизно 9 мільйонів гривень і значні кошти – це кошти наших меценатів, за що їм дуже дякуємо».

Станція працює цілодобово і самостійно контролює витрати кисню. Якщо його споживання припиняється, вона переходить у сплячий режим. А за потреби включається знову.

Ігор Коваленко, директор компанії «Мегасан Україна»

«На випадок зупинки електрики і генератор не зможе давати кисень, автоматика переключає на резервне джерело живлення –  кисневі балони, але лікарі і хворі не помітять цього переходу, тому що повністю автоматизована система переключення».

Відсьогодні у лікарні запрацювало ще 40 додаткових ліжок для хворих на коронавірус.  Їх облаштували на другому поверсі терапевтичного відділення.  Палати обладнані функціональними  ліжками. І до кожного з них підвели кисневу точку.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська Центральна міська лікарня»

«Більш простих пацієнтів, які потребують ексигенну терапію і супроводу лікування будемо лікувати на другому поверсі. На першому поверсі ми лікуємо більш тяжких пацієнтів у палатах інтенсивної терапії, де є апарати штучної вентиляції легень і теж кисень і аспіратори і фуземати, монітори пацієнтів».

Тепер для лікування хворих  на коронавірус задіяні інфекційне відділення, а також перший і другий поверхи терапевтичного.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська Центральна міська лікарня»

«У нас з вами сто ліжок, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. І вони стовідсотково забезпечені  киснем. Як наша країна незалежна, тепер і наша лікарня киснево незалежна».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV