В Ірпінській громаді відбулася велика осіння толока (відео) – Містоінформ

В Ірпінській громаді відбулася велика осіння толока (відео) – Містоінформ
30 Вересня 2024, 21:54
Поділитися:

В Ірпінській громаді відбулася масштабна осіння толока. Прибирання ініціювали депутати Ірпінської міськради від партії «Нові обличчя». Разом із активними мешканцями громади вони наводили лад на своїх округах. Толока стартувала з міського заказника «Криничка» на вулиці Миколи Сингаївського в Ірпені.

Ванда Писанка, депутатка Ірпінської міської ради:

«Це стало вже доброю традицією, тому що кожного року восени і навесні ми опікуємося тим, щоб саме в гідрологічному заказнику «Криничка» панувала така чистота, краса. І уявіть собі, за чотири місяці чи за п’ять знову збирається тут багато сміття».

Тут до прибирання долучилося чимало містян. Серед них і колектив Ірпінської міської поліклініки.

Катерина Радченко, сестра-господиня Ірпінської міської поліклініки:

«Зробити благоустрій у місті біля «Кринички», щоб люди відпочивали тут, щоб було приємно».

Дмитро Негреша, депутат Ірпінської міської ради:

«Людей ми запрошували через соціальні мережі: фейсбук, інстаграм. Спонукали до того, щоб зробити все можливе, щоб зберегти природу, естетичну форму міста».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, лідер партії «Нові обличчя»:

«Потрібно об’єднувати населення, потрібно проявляти політичну ініціативу не лише в залі під час засідань міської ради, а потрібно виходити до людей, потрібно проявляти себе безпосередньо в парках, дворах. Треба робити все, щоб наше місто ставало чистішим».

Цього дня наводили лад і у парку імені Стельмаха на вулиці Юрія Мушкетика. Тут теж зібралося багато охочих попрацювати задля спільного блага. А на допомогу робочим рукам прийшла різноманітна техніка.

Дмитро Чава, депутат Ірпінської міської ради:

«Дійсно, багато людей долучилося. Дуже велика подяка колективу нашого «Благоустрою», які почистили гілки, повивозили сміття, дуже багато допомогли в прибиранні парку нашого».

Антоніна Довганич, депутатка Ірпінської міської ради:

«Те, що зараз робиться, ну душа просто радіє від цього. В парку Стельмаха недавно прибирали активісти, але тут дуже багато завалених дерев, гіляк різних, куч, шин. Багато ще більш такого габаритного сміття і ми всі зібралися тут сьогодні, щоб зробити тут порядок».

Серед активних містян, які постійно долучаються до таких толок, і пан Богдан. Чоловік втратив своє житло в цьому мікрорайоні під час бойових дій.

Богдан Устименко, мешканець Ірпеня:

«Це для мене як святе. Незважаючи на те, що квартири зараз немає по факту, я сподіваюся повернутися і жити десь в цьому районі все одно. І цей парк, я хочу щоб він був як парк».

Після гарної роботи всіх частували смачною юшкою, приготованою на вогнищі.

Євгенія Антонюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Щоби почастувати наших мешканців, поспілкуватися. Завжди це дуже гарно вдавалося, тому ми продовжуємо традицію. Сьогодні буде рибна юшка і я думаю, що всі хто попрацювали, матимуть смачний обід приготований на багатті в цьому парку Стельмаха».

Частувалися, спілкувалися та прибирали і в селах Ірпінської громади. Цими вихідними робота кипіла в Козинцях, Діброві, Забуччі та Михайлівці-Рубежівці. Тут загрібали, зрізали сухе гілля, збирали сміття. Люди старалися прибрати навіть у важкодоступних місцях. Багато мотлоху ховалося у хащах, але це не зупиняло їх зробити свій дім чистим.

Катерина Пасюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Ми долучилися до такої хорошої справи в Ірпінській громаді, як осіння толока саме у вихідний день, тому що було на меті – зібрати якомога більше людей. Люди, ж розумієте, по роботах, тому хотілося саме у вихідний день провести».

Анна Опанасенко, мешканка Забуччя:

«Дуже приємно що Катерина Андріївна, всі ініціюють, проявляють таку ініціативу, долучають людей до різних таких пікніків-суботників, щоб у нас було чисто і комфортно».

Олег Шклярик, мешканець Михайлівки-Рубежівки:

«Я думаю, що це потрібно для нас, для жителів, щоб окультурювати, щоб було чисто, гарно і приємно. Щоб було де відпочити з дітьми, з внуками, з сім’єю».

Джерело: Містоінформ