В Ірпінській громаді починає працювати комісія з перевірки заявок на компенсацію за знищене житло

image
17 Серпня 2023, 18:41
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ірпінської міської ради було створено комісію, яка розглядатиме заявки на компенсацію за зруйноване житло. Уже завтра вона почне роботу в Ірпінській громаді. Про це журналістам ITV повідомив начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства ІМР Сергій Канюра.

Раніше у МінРеінтеграції зазначили, що наразі заявки розглядатимуться лише від одноосібних власників житла. Для тих, у кого помешкання у співвласності, знаходиться на тимчасово окупованій території чи хто вже зробив ремонт, Уряд напрацьовує механізми компенсації, які будуть презентовані вже восени.

Нагадаємо, 1 серпня у Дії запрацювала подача заявок на компенсацію за знищене житло. Для подачі заявки на компенсацію необхідно:

  • перевірити, чи зареєстровано помешкання в Державному реєстрі речових прав (якщо ні, звернутися в ЦНАП, до нотаріуса чи місцевих або селищних рад);
  • подати відповідну заяву, скориставшись послугою єВідновлення у застосунку Дія;
  • замовити довідку про несудимість, адже компенсацію не зможуть отримати особи, судимі за злочини проти основ національної безпеки;
  • чекати на повідомлення від комісії.



Джерело: ITV