В Ірпінській бібліотеці провели вечір пам’яті юної поетеси Олександри Бурбело

image
12 Серпня 2021, 14:36
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В Ірпінській міській бібліотеці ім. М. Рильського відбувся літературний вечір, присвячений життєвому шляху й творчості юної української поетеси Олександра Бурбело (1998–2013). Про це повідомила директорка бібліотеки Олена Циганенко.

«Олександра Бурбело – юна українська письменниця-вінничанка – своїми щирими поетичними рядками і короткою, але такою багатою творчою біографією зачарувала і вразила присутніх у залі глядачів, які зібралися в Ірпінській міській публічній бібліотеці імені Максима Рильського. Її життя обірвалося в 15 років через спадкову хворобу, та ще за життя побачили світ чотири книги авторки та численні публікації в періодичних виданнях. Вона була лауреатом і дипломантом понад пів сотні літературних конкурсів і фестивалів. Її творчість високо оцінена відомим українським письменником В. Нестайком та іншими майстрами слова. Як виняток, у 2015 році Олександра Бурбело була прийнята до Національної спілки письменників України у неповних 16 років (посмертно)», – написала Олена Циганенко на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона зазначила, що на сьогодні видано 12 книг Олександри та 3 збірники пісень на її слова. Міністерство освіти і науки України включило її твори в шкільну програму з української літератури для учнів 5–9 класів, а журнал «Вінницький край» спільно з Вінницькою облдержадміністрацією започаткували літературно-мистецьку премію імені Олександри Бурбело «Струна на арфі України» та щорічний конкурс у номінаціях «Проза» і «Поезія» для дітей віком до 16 років.

«Дідусь Олександри Володимир Бевз та його донька Вікторія Войтко проводять велику роботу з популяризації творчості юної письменниці, організації вечорів її пам’яті. Вже пройшло 300 зустрічей у 18 областях України. Сьогодні вони завітали і до нашої бібліотеки, провели відеопрезентацію та подарували ряд книг Олександри, які вивчаються в школах», – розповіла Олена Циганенко.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV