В Ірпені запустили в експлуатацію другу чергу модульного містечка “Ластівка”, – Руслан Кравченко

image
22 Листопада 2023, 20:36
Поділитися:

22 листопада 2023 г. 20:26

В Ірпені запустили в експлуатацію другу чергу модульного містечка “Ластівка”. Вона розрахована на 640 мешканців – внутрішньо переміщених осіб та жителів Ірпінської громади, які втратили своє житло внаслідок російської агресії. Містечко облаштували завдяки підтримці уряду Польщі.

Про цеKВдізналася здописув соцмережі голови Київської ОДА Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Це 20 двоповерхових модульних будиночків по 8 квартир у кожному. В одній квартирі можуть проживати до 5 осіб. Тут зможуть розміститися вимушені переселенці з тимчасово окупованих територій або територій, на яких відбуваються бойові дії. Також помешкання чекають на жителів Ірпеня, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Це насамперед багатодітні родини, сім’ї загиблих, люди з інвалідністю, діти-сироти, пенсіонери, родини військових тощо”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нові оселі – затишні і мають все необхідне для життя. Є вітальня-студія з необхідною побутовою технікою, спальна кімната, а також вбиральня з душем. Помешкання повністю вмебльовані та готові для проживання.

Водопостачання, водовідведення та електропостачання облаштували за кошти бюджету Ірпінської громади. Роботи з благоустрою території модульного містечка виконали за рахунок коштів обласного бюджету. Сприяв їх виділенню особисто.

Крім того, коштом благодійників у містечку облаштували дитячу ігрову кімнату та сучасну пральню.

“Загалом в області функціонують 17 модульних містечок. Але ми розглядаємо такі варіанти для проживання винятково як тимчасові. Активно відбудовуємо регіон. Щоб ті, хто втратив свої оселі внаслідок російської агресії, швидше повернулися до своїх домівок. Робимо це як коштом бюджету, так і активно залучаємо бізнес та наших міжнародних партнерів на всіх рівнях”, – йдеться у повідомленні.

Читайте:В КОВА заявили про взяття під жорсткий контроль всіх процесів відбудови регіону

Фото: Фейсбук Руслана Кравченко

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона