В Ірпені з’явився прокат човнів

image
10 Червня 2019, 10:40
Поділитися:

Фото взято з сайту 04597

На Набережній Ірпеня запрацював прокат човнів. Поплавати по річці можна на байдарці, каное та звичайному прогулянковому човні з веслами. Про це повідомляє 04597 сайт міста Ірпеня.

“Новинкою, яка дуже популярна зараз у світі, є SAP-дошки. Основа у них як у дошки для серфінгу, але без паруса. Фактично, ви гуляєте на ній по воді. Будь-хто може з першого разу з легкістю освоїти цю техніку”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ірпінь: Історія успіху. Стадіон “Чемпіон”.

Ірпінці, які вже покаталися на човні, поділилися враженнями. “Вчора при заході сонця вперше пішов на веслах від Набережної до 6-го шлюзу. В той бік річка стає ширшою. Човен алюмінієвий типу “Язь” швидкий і легкий в управлінні. Весла теж дуже легкі. За годину часу пройшов туди і назад включно із зупинкою на пляжі біля шлюзу. Швидкість руху човна здаєттся була більшою ніж швидкість пішохода. Бачив туман, якій піднімається над водою. Благо, був спрей від комарів. Кружляли, але не кусали. Також гуляв на каное вгору до моста і вище. Небо і хмари, якщо дивитися з під мосту на них – неймовірні. За мостом річка теж стає ширшою. Але трохи далі де закінчуються земляні роботи по новій Набережній, там Ірпінь уже сильно заросла лататтям. На каное думаю можна пройти до Романівки. Човном буде складно”, – розповів депутат ІМР Максим Плешко.

Фото взято з сайту 04597

За його словами, такий вид туризму в Ірпені потрібно розвивати. Зокрема, варто розробити програму, передбачити кошти і можливо в кінці теплого сезону чи з весни наступного провести чистку річки земснарядом від Романівки до 6 шлюзу. “А взагалі, це неймовірне перезавантаження для розуму та заспокоєння для душі. Пройти отак в тиші по річці Ірпінь на веслах. І до цього з міста рукою подати. Дякуючи Володимиру Карплюку, за Набережну. Без пафосу і щиро”, – підсумував Плешко.

Орієнтовна ціна прокату плавзасобів – 100 грн за годину. 

Дістатися Набережної можна або від залізничного мосту, або від Парку письменників.

Джерело: Правда Ірпеня