В Ірпені й Гостомелі гасили загорання трави і торфу

image
14 Квітня 2020, 15:11
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Пожежники Ірпінського регіону ліквідували три випадки горіння трав’яних настилів. Про це повідомила сьогодні пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області.

Як зазначається в повідомленні, 13 квітня о 16.34 до оперативно-диспетчерської служби м. Ірпінь надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу в посадці по вул. Автошляховій у Гостомелі. Полум’ям було охоплено близько 500 кв. метрів сухостою. На ліквідацію пожежі направили черговий караул 53-го Державного пожежно-рятувального посту смт Гостомель — трьох рятувальників. Пожежу було повністю ліквідовано о 18.38.

Тим часом, о 17.23 стало відомо про ще одне загорання в Гостомелі — цього разу зайнялася лісова підстилка по вул. Свято-Покровській. Гасити полум’я виїхав черговий караул 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Ірпінь (чотири вогнеборці). Загорання вдалося локалізувати о 17.37 і повністю ліквідувати о 17.52.

Також о 20.48 оперативно-диспетчерська служба отримала повідомлення про займання трави в Ірпені по вул. Г. Сковороди. Троє бійців із 36-ї ДПРЧ ліквідували пожежу о 21.04.

Крім того, вчора протягом дня рятувальники гасили торф’яну пожежу в заплаві ріки в районі вул. Достоєвського в Ірпені. Сигнал про загоряння надійшов о 6.20 ранку. У момент прибуття пожежників на місце події площа загорання торфу становила 0,3 га.

Нагадаємо, в Україні значно зросли штрафи за самовільне випалювання сухої рослинності, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та забруднення повітря.



Джерело: ITV