В Ірпені впровадять страхову медицину

image
14 Серпня 2019, 11:24
Поділитися:

В Ірпені найближчим часом планують прийняти комплексну програму підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та соціально незахищених верств населення на 2020-2022 роки.
Читайте також:Увага: 19 серпня закінчуються терміни сплати окремих податків та зборів
Про цеповідомилазаступник ірпінського міського голови з гуманітарних питань Олена Чернявська.
Потрібно розуміти кожному, що медичне страхування – це можливість отримати впевненість у завтрашньому дні. Ірпінська міська рада обов’язково докладе усіх зусиль для прийняття необхідних заходів для максимальної доступності страхової медицини для населення”, – заявила Чернявська.

Програма буде передбачати:

добровільне медичне страхування, в якому визначені будуть конкретні умови надання послуг, отримання профілактичної, лікувально-діагностичної і реабілітаційної допомоги за рахунок коштів провідних страхових компаній.
наступним кроком проекту буде залучення до програми широкого кола роботодавців, студентів та інші категорії населення.

Олена Чернявська запевняє, що така модель необхідна Ірпеню. “Вона дасть змогу розширити джерела фінансування медичних послуг, впровадити цивілізований механізм залучення додаткових коштів у заклади охорони здоров’я; програма захищатиме працюючих в умовах реформування галузі; підвищить престижність робочих місць, значно зменшить відтік професійних кадрів до столиці та за кордон; надасть додаткового важелю в ліквідації тіньових платежів у медицині (застраховані особи не мають грошових відносин з медичними закладами. Лікування оплачує страхова компанія); підготує медичну галузь регіону до загальнодержавного медичного страхування”, – зазначила Чернявська.
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня