В Ірпені відзначили День Державного прапора України (відео) – Містоінформ

image
25 Серпня 2023, 08:18
Поділитися:

23 серпня на головній площі Ірпеня відбулися урочистості з нагоди Дня Державного прапора України. Державний прапор підняли сини загиблого захисника України Ігоря Короткіх.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Це –  найвідоміший прапор у світі на сьогоднішній день. Під цим прапором наші військові захищають нашу країну, відвойовують кожен метр нашої території. І під цим прапором ми прощаємося з нашими героями, з тими, хто віддав життя за нас з вами, за Україну».

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Ірпінь став форпостом, ми не пропустили ворога у Київ. Це завдяки нашим силам територіальної оборони, силам ЗСУ і всім підрозділам. Також всім медикам, волонтерам, які в той час дуже сильно допомагали. Зараз я відчуваю тільки гордість, приємні відчуття мене переповнюють».

Олександр Бабінський, сімейний лікар Ірпінської центральної міської лікарні:

«Я відчуваю піднесення і хочу, щоб кожне українське місто, кожне українське село також бачили український прапор, який майорить, і щоб всі були щасливі».

Учасників добровольчого формування Ірпінської територіальної громади нагородили почесними відзнаками.

Оксана Наконечна, командирка взводу МТЗ в ТРО:

«Нам ще дуже багато роботи, а нашим хлопцям там, де ще немає вільної землі. Але, справді, у це свято хочеться побажати, щоб прапор України був на всій землі, враховуючи наш український Крим».

Віталій Коваленко, заступник начальника відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Хай тріпотить крилом, неначе птах, наш прапор в піднебессі Батьківщини. Тримаймо, браття, міцно у руках суще і грядуще України! Слава Україні! Героям Слава!».

Джерело: Містоінформ