В Ірпені відреагували бордами на звернення Папи Римського — ITV

image
30 Серпня 2023, 14:18
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Громадська організація “Антипопуліст” розмістила борди “Наступний Папа буде Татом” в знак протесту проти проросійської риторики Папи Римського Франциска. Борди було розміщено в місті Ірпінь Київської області, де росіянами було вбито понад 300 цивільних осіб і знищено понад 70% житлової та соціальної інфраструктури. QR-сode на борді має посилання на статтю Радіо Свобода “МЗС України відреагувало на слова папи Римського про молодих росіян як «нащадків великої імперії”.

“Папа Римський Франциск має переглянути свою позицію щодо багаторічної російської агресії в Україні та імперських намірів рф, метою якого є геноцид українського народу”, — прокоментували свій крок в громадській організації “Антипопуліст”.

Міністерство закордонних справ України 28 серпня відреагувало на виступ Папи Римського Франциска перед учасниками Всеросійської зустрічі католицької молоді в Санкт-Петербурзі. Глава католицької церкви закликав російську католицьку молодь «не забувати про спадок… тієї імперії, великої, освіченої», назвавши імена Петра Першого і Катерини Другої.

Офіційний Київ наголошує, що «саме такою імперіалістичною пропагандою, «духовними скрепами» і «потребою» в порятунку «великої Матінки Росії» Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок і знищення сотень українських міст і сіл».

«Дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які, власне, і є причиною хронічної агресивності Росії, свідомо або несвідомо, звучать з вуст папи Римського, місія якого, в нашому розумінні, якраз полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва», – вказано в коментарі, поширеному речником МЗС України Олегом Ніколенком.

У відеозверненні до російської католицької молоді, оприлюдненому 25 серпня, папа Римський Франциск дослівно сказав таке: «Ніколи не забувайте про спадщину. Ви — нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, освіченої, (країни) великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви — нащадки великої Матінки Росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам — дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами».



Джерело: ITV