В Ірпені відкрили Центр розвитку дітей, молоді та вчителів Генерація UA (відео) — ITV

В Ірпені відкрили Центр розвитку дітей, молоді та вчителів Генерація UA (відео) — ITV
1 Червня 2024, 12:18
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Не уроками єдиними. Відтепер в позаурочний час учні Ірпеня, а також  місцева молодь, зможуть знайти собі заняття до душі і навчитися чомусь новому, незвичному. Благодійний фонд «Жовто-блакитні крила» відкрив на території ліцею №3 мультифункціональний простір – Центр розвитку дітей, молоді та вчителів Генерація UA. І першими його відвідувачами стали вихованці третього ліцею.

Софія, вихованка ірпінського ліцею №3:

«Мені дуже сподобалась машинка. Я ніколи не шила. І дуже хочу попробувати шити на машинц».

Діти облюбували ось цю швейну машинку. Вони вже дізналися, що на ній зможуть пошити м’які подушки, різні іграшки і ще багато чого. Цьому всьому дітей навчать, якщо, звісно, це буде їм цікаво.

Наталія, тренерка швейного напрямку:

«Це швейна машинка. А є ще вишивальна машинка. Є термопрес, є оверлок. Зазвичай ми питаємо у дітей, що їм цікаво і від цього відштовхуємося».

Швейна майстерність — це лише один із багатьох напрямків, які діятимуть у Центрі. Ось тут малі вже приміряють до себе різні акторські ролі. Бо ж дізналися, що можна буде займатися в театральній студії.

Соня, вихованка ірпінського ліцею №3:

«Мені дуже подобається це».

Поліна, вихованка ірпінського ліцею №3:

«Це дуже цікаво та дуже весело»

Оксана — тренерка театральної студії :

«Головне, це наша ідея, що виставу пишуть самі діти. Ми плануємо придумати сценарій про життя підлітків зараз, під час війни. Але це має бути вистава про перемогу. Про перемогу над обставинами».

А ось тут розташована профорієнтаційна майстерня з куховарства. Саме в цій залі народжуватиметься соціальне шкільне підприємництво.

Людмила Чуркіна,  директорка МБФ «Жовто-блакитні крила»:

«Це справжнє технологічне обладнання будь-якого ресторану або кафе, де діти зможуть навчатися професійно і отримувати курси з кулінарії.. Бути справжніми кулінарами й поварами. Їм буде доступне все це приміщення. З ними будуть займатися майстри».

Все, що приготують юні кулінари, одразу потраплятиме у пришкільне соціальне кафе. Воно працюватиме поруч із виробничим цехом. Тут можна буде придбати будь-яку приготовлену дітьми страву за донати на потреби  ліцею.  На відкритті простору можна було почастуватися смаколиками від вихованок закладу, які вже спробували себе в професії кондитера.

Поліна, вихованка ірпінського ліцею №3:

«Це такий новий досвід. Мені, думаю, знадобиться в подальшому житті. Можливо й далі буду в цьому себе розкручувати».

Тетяна, тренерка кулінарного напрямку:

«Під моїм керівництвом вони створювали таку красу і смакоту. Усі чудово впоралися зі всім. Тому сподіваємося на чудовий результат  і очікуємо відповідь від гостей».

Цей мультифункціональний простір в Ірпені — єдиний на Київщині. Ще два такі Центри благодійний фонд відкрив в інших регіонах України.



Джерело: ITV