В Ірпені відкрили модульне містечко на території санаторію “Ластівка” (ФОТО)

image
13 Травня 2023, 19:16
Поділитися:

Фото з місця подій

Сьогодні, 13 травня в Ірпені відкрили модульне містечко на території санаторію “Ластівка”

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина“.

Квартири призначені для внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, родин загиблих Героїв і літніх людей.

Проект реалізовано в співпраці з Посольством Фінляндії в Україні, Ірпінської міської ради, КОВА, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. 

Ірпінь отримав 12 фінських таунхаусів по 3 квартири кожний – загалом це 36 повноцінних квартир, які облаштовані усім необхідним для комфортного проживання. Загалом містечко розраховане на 144 людини. Наразі туди переїде 141 людина, з яких 42 – діти. Загалом планують заселити 1200 людей. Безпосередньо будиночки надали партнери з ФінляндіЇ, а всі роботи виконані українською стороною.

Захід відбувся за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Фінляндія Яакко Лехтовірта, заступниці міністра Мінінфраструктури Наталії Козловської, голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченко, Ірпінського міського голови Олександр Маркушина.

Як зауважив голова КОВА Руслан Кравченко, на Київщині російські окупанти зруйнували та пошкодили понад 27 тис об’єктів. Більшість з них  – саме житло. Наразі вже відновлено майже 11,9 тис., з яких повністю понад 6,5 тис. багатоповерхівок та приватних будинків, частково із забезпеченням життєдіяльності майже 4 тис. житлових об’єктів.

Нагадаємо, що з ірпінської зруйнованої багатоповерхівки демонтували шматок стіни з графіті Бенксі.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело