В Ірпені відкрили малу електростанцію, до якої під’єднають об’єкти критичної інфраструктури міста

image
1 Лютого 2023, 13:02
Поділитися:

31 січня в Ірпені запустили малу електростанцію, до якої під’єднають об’єкти критичної інфраструктури міста. Від малої електростанції працюватиме також котельня, що надає послуги теплопостачання 70% мешканцям Ірпеня. 

Мала електростанція прибула в готовому (укомплектованому) стані з Австрії. Протягом декількох днів її встановили. Для цього підготували бетонний фундамент та підвели газові й електричні мережі. 

Контейнерна електростанція використовує природний газ, що зменшує вартість виробленого кіловата в порівнянні з дизельним пальним.

Місто безкоштовно використовуватиме газопоршневу електростанцію. Потужність станції 1 МВт. 

Довідково

Проєкт реалізований за координації голови енергетичного комітету парламенту Андрія Геруса австрійською компанією INNIO та авторизованим дистриб’ютором її газопоршневих електростанцій Jenbacher, компанією ТОВ «КТС Інжиніринг» спільно з Ірпінською міською радою.

За інформацією Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та ЖКП, надалі планують створити 100 малих електростанцій у різних містах України. Це підвищить стійкість та гнучкість об’єднаної енергосистеми всієї країни в умовах енерготерору російської федерації України, а також стане кроком до європейських стандартів роботи в енергетиці.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація