В Ірпені відкрилася нова виставка ляльок Тетяни Федорової

image
12 Жовтня 2020, 15:42
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася нова виставка ляльок відомої української майстрині Тетяни Федорової. Відкриття експозиції було приурочене до Дня художника, який відзначається в Україні в другу неділю жовтня. 

Представлені на виставці ляльки створені за мотивами творів українських та європейських художників.

«Всесвітньовідома етнолялькарка Тетяна Федорова, яка проживає в Ірпені, порадувала своїми новими шедеврами, створеними за мотивами українського художника Миколи Пимоненка — “Молодиця”, “Олександра (квіткарка)”, “Микола і Христина”… Дякую за зустріч з Вашими, пані Тетяно, Українцями — яскравими і різнохарактерними етноляльками! Дякуючи їм, ми пізнаємо свою історію і свій невмирущий народ!» — поділилася враженнями учасниця відкриття виставки — директорка Ірпінської центральної міської бібліотеки ім. М. Рильського Олена Циганенко.

«Мав честь бути присутнім на персональній виставці пані Тетяни Федорової в Ірпінському краєзнавчому музеї. Зачарований творчістю, простотою спілкування, щирістю і в той же час непохитною вірою в Україну. Пані Тетяна — Велика Українка і унікальна людина свого часу. Вона в своїх роботах бачить майбутне. Її роботи захоплюють і вражають, викликають гордість… Щира подяка директору музею пану А. Зборовському за прекрасну організацію виставки», — написав у соцмережі письменник і краєзнавець Сергій Мартинюк.

Нагадаємо, Тетяна Федорова — заслужена майстриня народної творчості України, лауреатка мистецьких премій ім. Данила Щербаківського (2009 р.), ім. Петра Верни (2013 р.) та премії «Київ» ім. Сергія Колоса (2018 р.), учасниця всеукраїнських і міжнародних виставок і фестивалів. Членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва й Національної спілки журналістів України. Уперше в Україні Тетяна Федорова за історичними, науковими, образотворчими та літературними джерелами реконструювала у формі етномоделей зразки народного одягу українських регіонів, а також історичного костюма.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV