В Ірпені відбувся Національний студентський форум (відео)

image
23 Серпня 2021, 17:59
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Жовто-синій стяг із висоти пташиного польоту. Два кола, що символізують Україну та її народ. Такий флешмоб на ірпінській набережній влаштували майже 200 студентів із різних куточків країни під час Національного студентського форуму «Освіта, лідерство, відповідальність». Форум присвятили 30-й річниці Незалежності України.

Олександр Богун, учасник форуму:
«Я кайфую від кожної миті, знаходячись на цьому форумі, тому що це про нетворкінг та знайомство з величезною кількістю цікавих студентів, лідерів студентського самоврядування, які створюють зміни. Ми можемо обмінюватися досвідом, своїми інсайдами, підтримувати зв’язок і втілювати щось дійсно велике в цій країні. І це надихає».

Поліна Гомбалевська, учасниця форуму:
«Ми всі зібралися з різних куточків України, представлений майже кожен університет, кожен заклад вищої освіти. Ми обговорюємо дуже класні теми, дуже класні спікери представлені на цьому форумі. Тому атмосфера, емоції максимального задоволення!»

Студентський форум відбувся в Університеті державної фіскальної служби. Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Міністерство фінансів України, УДФСУ та Ірпінська міська рада.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ірпінь – це місто студентів, місто молоді, місто спорту. Дуже приємно, що студентський форум проводиться на базі нашого міста, і приємно вдвічі, що він проводиться в нашому університеті – це гордість нашого міста. Я впевнений: ні місто без університету не може, ні навпаки – університет без міста».

Студентський форум такого масштабу в Ірпені відбувся вперше. Безцінним досвідом у сферах освіти, економіки, бізнесу та інновацій з амбітною молоддю ділилися науковці, політики, бізнесмени та інші лідери думок.

Валентина Унинець-Ходаківська, в. о. ректора університету ДФС України:
«Нині це особливі гості в нас – це молодь, яка уособлює в собі лідерів і лідерок, вона уособлює агентів і агенток змін, амбасадорів і амбасадорок».

Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України:
«Шановні студенти, не є злочином чогось не досягти в житті. Злочин – поставити перед собою мету набагато меншу, ніж ваші власні можливості. Ставте перед собою максимально амбітну мету і крокуйте до неї з високо піднятою головою».

Василь Володін, голова Київської облдержадміністрації:
«Форум – це саме той майданчик, який сприяє формуванню спільноти студентських лідерів, створює унікальне середовище для їхньої плідної співпраці з представниками університету, влади та бізнесу. Ставайте лідерами, беріть на себе відповідальність! Тільки в цьому – запорука розвитку нашої держави».

На форумі говорили про освіту і бізнес, про економіку і своє місце в житті. Загалом про те, без розуміння чого неможливо стати успішною людиною.

Оксана Нечитайло, голова Ірпінської агенції розвитку, депутатка ІМР від партії «Нові Обличчя»:
«Сьогоднішній форум – “Освіта, лідерство, відповідальність”. Вони (ці теми) надзвичайно влучно обрані стосовно тих запитів, які має на сьогодні ставити перед собою молодь, студенти. Адже те середовище, в якому ви знаходитесь, формує вас».

Додамо, що генеральним спонсором форуму виступило Товариство «Відважних». А організатори плануютьі надалі влаштовувати такі заходи.


Підписуйтеся на
 Telegram-канал ITV  джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV