В Ірпені відбувся Київський обласний молодіжний форум «Молодь всюди»

image
12 Грудня 2019, 13:35
Поділитися:

Захід, який пройшов 9-10 грудня, зібрав 250 учасників з числа представників молодіжних рад, молодіжних центрів, працівників відділів молоді, громадського сектору, студентського середовища Київщини, керівників та членів громадських організацій, які реалізують проєкти на території області.

Форум організовано Управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА спільно з Київським обласним молодіжним центром, Вишкільним пластовим центром та Київською обласною молодіжною радою. Даний захід став підсумковою зустріччю за результатами роботи у 2019 році.

Головна мета проєкту досягнута – створено щорічний комунікаційний майданчик для обміну кращими практиками молодіжної роботи області та напрацювано спільні цілі на 2020 рік.

Спікерами форуму стали представники Мінкультмолодьспорту Олексій Сівірін та Олександр Ярема, які зосередили увагу учасників на масштабному проєкті на 2020 рік – програмі мобільності молоді. На програму в бюджеті країни передбачено 500 млн грн та планується охопити від 80 до 100 тисяч молодих людей.

Присутні обговорили стратегію і пріоритети у реалізації молодіжної політики в Україні, які планують втілити через Міністерство культури, молоді та спорту. Спікери акцентували увагу на темі “Україна для молоді”, можливостях для молоді, головних цілях молодіжної політики та перспективах реалізації проєктів в області за різними напрямками.

Начальниця управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА Марина Попатенко проінформувала про результати виконання Комплексної програми підтримки та розвитку молоді Київської області на 2015-2020 роки «Молодь Київщини» та «Програми національно-патріотичного виховання в Київській області на 2017-2020 роки».

Зокрема, були оголошені результати конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Київській області. Перемогу здобули три проєкти з 32 поданих. А саме:

  • Благодійний фонд «Інститут громадянської освіти та суспільних програм» – проєкт Digital Youth: цифрові технології як інструмент залучення молоді до розвитку громади;
  • Громадська організація «Джем Толока» – проєкт Міжнародний День Вуличної Музики в Переяславі;
  • Громадська ініціатива “Корінь нації” – проєкт “Корінь нації-мандрівка Україною крізь віки”.

Присутні могли ознайомитись з діяльністю Київської обласної молодіжної ради та молодіжних рад Київщини, дізнатись корисні рекомендації щодо відкриття молодіжного центру від практиків діючих центрів в Київській області, познайомитись та налагодити партнерські контакти з Всеукраїнськими ініціативами та донорськими організаціями.

На завершення учасники форуму порушили тему громадянської активності та особистої відповідальності з фронтменом популярного гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, який є молодіжним послом UNICEF в Україні.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація