В Ірпені відбулася акція солідарності «Квітуй, Ірпінь — розквітай, Україно»! (відео)

image
9 Травня 2024, 16:25
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Квітуй, Ірпінь — розквітай, Україно! Під таким гаслом в Ірпені відбулася солідарна акція, приурочена Дню пам’яті та перемоги над фашистським нацизмом у Другій світовій війні. Мета цього заходу — вшанувати героїв, які боролися з німецьким фашизмом тоді та героїв, які боронять Україну тепер від російського фашизму.

Валерія Бондаренко, керівниця проєкту «Відлуння руйнації»:

«Наша мета — це поєднати три таких великих компоненти — бій виграє армія, війну- економіка, а безсмертя здобуває культура. Коли ти поєднуєш в акціях ці три компоненти, тоді ти надаєш силу і собі жити, творити і розквітати нашим воїнам на передовій. Тому що нам треба мати позитивний настрій. Це дуже важливо».

На честь митців, які тримають культурний фронт, учасники акції висадили трояндову клумбу. А на честь загиблого воїна, поета і фотографа Максима Кривцова висадили ряд квітучих віол.

Оксамитка Блажевська, письменниця:

«Це важливо садити рослини у пам’ять про когось. Зараз це – у пам’ять про Максима Кривцова і це важливо пам’ятати».

Вікторія Ковтун, заступниця начальника КП «управління благоустрою міста»:

 «Завдяки благодійним організаціям, а також громадським активістам було залучено більше 10 тисяч гривень на придбання квітів. Сьогодні висаджуємо 160 віол, а також 58 троянд».

Максим Дербеньов, представник Асоціації гідів України:

«Ми, асоціація гідів України, долучилися, щоб увічнити Максима, щоб люди проходили і згадували».

На акцію солідарності відгукнулися не лише вітчизняні компанії, але й представники іноземного бізнесу в Україні.

Рам Данге, власник компанії «Gala foods», співголова товариства «Україна-Індія»:

«Ми в Україні живемо вже багато років. І в цей складний час ми маємо підтримувати такі акції, бо вони дуже допомагають людям, допомагають ЗСУ. І будемо брати завжди участь, підтримуючи суспільство, підтримуючи Збройні Сили України».

 Для організаторів таких патріотично-мистецьких заходів вже стало доброю традицією передавати для військових польові кухні. Цього разу ось таку мобільну багатофункціональну господарку отримала 241 бригада ЗСУ. Цей подарунок оборонцям — від американської  благодійної фундації ODFFU.

Андрій, командир роти 241 бригади ТРО:

«Сюди заливається вода, тут можна зварити чай або каву, узвар. Тут – борщ, суп, кашу на 40-50 літрів. Ця кухня забезпечить нам як мінімум на сто чоловік приготування їжі».

А ще ірпінці у парку Письменників встановили ось таку мистецьку лавку. Назвали її — «Відлуння». Вкомпонували віолончель, яка символізує відродження Ірпеня і нарекли цей практичний арт-об’єкт особливим місцем сили.

Євгенія Антонюк, керівниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«У нашому Центральному будинку культури після руйнування вперше дійсно заграла віолончель завдяки цьому проєкту, у рамках якого ми тут знову зібралися. Тому ми неймовірно вдячні усім, хто підтримує Ірпінь і, звісно, чекаємо  всіх у гості у відбудований, квітучий Ірпінь».



Джерело: ITV