В Ірпені триває модернізація вуличного освітлення (відео)

image
22 Травня 2020, 17:43
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В Ірпені триває модернізація вуличного освітлення. За останні кілька років на вулицях міста замість старих ламп установили понад півтори тисячі сучасних LED-світильників, які економлять до 30 відсотків електроенергії.

Сергій Скрипник, начальник Комунального підприємства «Управління житлово-комунального господарства «Ірпінь»:
«Там, де проводиться капітальний ремонт або реконструкція вулиці, ми також намагаємося відновити вуличне освітлення, зробити його кращим — щоб вулиця була вже повноцінна, відремонтована, з новим освітленням. Але також ми звертаємо увагу на ті вулиці, які найбільш жваві, які потребують якісного освітлення».

Електромонтери кажуть — на вулиці з новим освітленням виїжджають украй рідко, хіба що на технічний огляд або в надзвичайних ситуаціях. А от на ремонт старих ламп заявки надходять дуже часто.

Сергій Скрипник:
«Зараз ми знаходимося на вулиці Озерній. Хлопці відновили ліхтар, який не світився якраз біля пішохідного переходу».

Майстри зауважують: якщо серед білого дня на якійсь вулиці горить світло, це означає, що на лінії проводять налагоджувальні роботи.

Сергій Чернишенко, головний інженер КП «УЖКГ «ІРПІНЬ»:
«Мають ліхтарі засвітитись. Тільки ми перевірили, відразу відключаємо й переїжджаємо далі — за заявками».

За чотири роки вдалося оновити також більше 11 кілометрів і мереж вуличного освітлення. Адже зі старих часів залишилося багато кабельних ліній з оголеними неізольованими проводами, які є аварійними і вкрай небезпечними.

Сергій Скрипник:
«Часто-густо неізольовані проводи при поривах вітру або коли десь гілка впаде на них — вони коротять між собою. Відповідно виникає аварійна ситуація».

Протягом доби до аварійної диспетчерської надходить щонайменше 30 заявок різного типу. Прямо під час зйомки повідомили: не працює світлофор на перехресті вулиць Соборної й Садової. Оперативно виїхала бригада і на цей обєкт.  З’ясувалося— у системі спрацювали запобіжники від стрибка напруги внаслідок відключення електроенергії.

Сергій Чернишенко:
«Світлофори часто виходять із ладу, у нас бувають часто й відключення по місту Ірпеню, але стараємось максимально швидко, в найкоротші терміни все відновити».

Оперативно справлятися з багатьма ситуаціями допомагає автовежа. Її придбало місто минулого року.  

Володимир, електромонтер:
«Дуже зручна. Ми можемо тепер дістати всюди. На ГАЗі ми тільки можемо піднятися, повернути ліворуч-праворуч. А на цій (автовежі) можемо повертатися на 380 градусів. На «ГАЗоні» кричимо, показуємо «ліворуч», «праворуч», а тут не кричимо: піднялися, як нам треба, і все бачимо».

В УЖКГ запевняють: оновлення вуличного освітлення та мереж триватиме в Ірпені й надалі.

Сергій Скрипник:
«У цьому році ми оголосили тендер, зараз будемо проводити закупівлю нових LED-світильників, які хочемо замінити. Також у перспективі ще реконструкція вуличних мереж — заміна голих проводів на ізольовані. Ну й хочемо, щоб наше місто було кращим».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!



Джерело: ITV