В Ірпені судять російського окупанта (відео) — ITV

image
19 Липня 2023, 13:08
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Він знущався, катував та імітував розстріли мирних мешканців під час тимчасової окупації Ірпеня. Російський воєнний злочинець Андрій Мєдвєдєв. Через півтора роки після скоєного – на лаві підсудних в Ірпінському міському суді.

Окупанта судять за порушення законів та звичаїв війни. Покарання за такий злочин — від 8 до 12 років позбавлення волі. Про підозру у скоєному Нацполіція України оголосила Мєдвєдєву п’ять місяців тому.

Андрій Мєдвєдєв – єфрейтор збройних сил російської федерації. Стрілок-розвідник.

Андрій Мєдвєдєв, російський військовий, підсудний:

«З першої роти, 104-го, 76-ї дивізії».

Над цивільними знущався разом із командиром його відділення та іншими окупантами. Такою групою російські військові проникали до житлових будинків, били, допитували та принижували мирних мешканців.

Чому так робив? Чи шкодує про скоєне? На що сподівається зараз? На ці та інші питання Мєдвєдєв відповідати відмовляється.  

Андрій Мєдвєдєв, російський військовий, підсудний:

«Не хочу».

На розгляд справи по суті 18 липня не зʼявився захисник обвинуваченого. Також не прийшли жертви. Тому суд ухвалив рішення про продовження тримання окупанта під вартою та відкладення судового засідання.

Наталія Карабаза, суддя Ірпінського міського суду:

«Судове засідання суд відкладає на 13:45 10 серпня 2023 року».

Віта Блаженко, прокурор Бучанської окружної прокуратури Київської області:

«Сьогодні до 15 вересня було продовжено тримання під вартою обвинуваченому Мєдвєдєву. Наступне засідання судом було призначене на 10 серпня на 13:45 і вже це буде перше судове засідання по справі. І якщо з’являться всі учасники по справі, буде оголошено обвинувальний акт».



Джерело: ITV