В Ірпені створили робочу групу з експертної оцінки мистецьких ініціатив 

image
24 Квітня 2024, 14:12
Поділитися:

Відповідне розпорядження міського голови від 19 квітня 2024 р. №76  «Про створення робочої групи з питань відбору, доопрацювання, погодження ідей, концепцій, проєктів та втілення культурно-мистецьких ініціатив на території Ірпінської міської територіальної громади» днями з’явилося на сайті ІМР. У документі затверджено положення та персональний склад робочої групи.

До складу групи увійшли, зокрема, відомі українські митці, архітектори, дизайнери, культурознавці. 

2024 04 24 11.56.15

Як йдеться у документі, робоча група створена для «отримання фахових висновків з питань створення дизайн-коду місця, монументальних розписів (муралів), мистецьких проєктів, пам’ятників, скульптур, інсталяцій, меморіальних обєктів, архітектурно-декоративних рішень фасадів, розташованих на території Ірпінської міської територіальної громади».

«Із ініціативою створити таку робочу групу виступила наша ірпінська художниця, спеціалістка зі стінопису Софія Дзюблюк (Мартинюк). І, як на мене, це дуже хороша ідея. Експертні думки фахівців із різних культурних напрямків дозволять нам по-новому подивитися на якісь мистецькі речі, побачити ті чи інші культурні проєкти свіжим поглядом. Зараз у нас триває великий процес меморіалізації і, я гадаю, робоча група дуже нам у цьому допоможе. Її рішення носитимуть дорадчий характер. За потреби, ми зможемо долучати до її складу більше фахівців», — прокоментувала журналістам ITV начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР Євгенія Антонюк.

Як повідомляло раніше ITV, Ірпінська міська рада вперше за всі часи своєї роботи систематично не публікує проєкти рішень ради, розпорядження міського голови та рішень виконавчого комітету. Через це аналітики Transparency Internacional Ukraine визнали Ірпінь непрозорим містом.

Джерело: Містоінформ