В Ірпені створили нове ОСББ

image
10 Жовтня 2020, 16:35
Поділитися:

В Ірпені мешканці проблемного будинку, по вулиці Університетська 2/1 корпус 3, що навпроти парку “Центральний” створили ОСББ.
Піти на цей крок їх змусили непрості стосунки із забудовником. Адже, прямих договорів з Обленерго в людей немає. А саме,  з Водоканалом. 
Внаслідок цього тут було чимало непорозумінь та проблемних ситуацій, які  полягали у відключенні води та світла у квартирах заради тиску на людей.
Після останнього відключення в ситуацію уже втрутилась міська влада. Включати людям воду і світло приїздив перший заступник міського голови Олександр Маркушин.
Після цього по Водоканалу рух пішов. Бо це підприємство належить місту. По електриці ситуація залишається непростою.

Катерина Шишкіна, член правління: “Забудовник не визнає нас-людей як суб’єкта для діалогу. Тепер, створивши ОСББ, ми станемо юридичною особою. В перпективі маємо забрати собі на баланс мережі будинку. Тоді нас не будуть відключати”.
Як відомо, забудовник відмовлявся навіть листи брати від ініціативної групи. Щоб передати ці листи мешканці залучали місцевого депутата Максима Плешка.
“ОСББ – це логічниий і правильний механізм взаємодії. Місто Ірпінь має програму підтримки ОСББ. Ми можемо реалізувати певні проекти з вами за моделлю 50/50. Крім того, місто передасть на баланс ОСББ земельну ділянку, яка є під вашим будинком”, – пояснив Плешко і привітав мешканців зі створенням ОСББ.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня