В Ірпені стартував чемпіонат України з регбі-7 (відео)

image
1 Вересня 2020, 17:28
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

В Ірпені розпочалися перші офіційні старти чемпіонату України з регбі. Змагання відбулося на центральному міському стадіоні «Чемпіон».

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Ірпінь радий вітати на своєму полі, на прекрасному стадіоні “Чемпіон” із відкриттям чемпіонату України з регбі-7. І, звичайно, ми хочемо побажати всім нашим спортсменам і гостям нашого міста перемог і дуже класного настрою».

Євген Баженков, президент Федерації регбі України:
«Більшість із нас, регбістів, хотіли б, щоб чемпіонати України проходили і в Києві, в столиці. Але, на жаль, я вимушений констатувати, що Київ не може сьогодні прийняти чемпіонат України з регбі. Ми проводимо в Ірпені, в Харкові, у Львові, в Одесі, у Хмельницькому такі змагання, бо в цих містах є відповідні спортивні майданчики, поля, які відповідають стандартам».

Поборотися за переможні медалі до Ірпеня з’їхалися 12 найкращих команд із усієї України.

Сергій Брюзгін, тренер із регбі Ірпінської ДЮСШ:
«Законодавцями мод зазвичай у нас є ОДЮСШ з Одеси, дуже сильна команда з Хмельницького, “Лідерс” із Одеси. В Ірпені теж непогана команда, будемо боротися за призові місця».

Цього разу змагалися юнаки 2005—2006 років народження. Учасники були розділені на чотири групи, у кожній з них — по три команди. Суперниками ірпінської  були команди КІВС зі Львова та збірна Харківської області. Тренер Ірпінської ДЮСШ Сергій Брюзгін відзначив, що після коронавірусних канікул усі в рівних умовах, тож прогнозувати гру ніхто не брався.

Сергій Брюзгін:
«Регбі-7 — це настільки швидкоплинна гра (це олімпійський вид спорту), тут кожен може виграти, кожен може програти».

Ще на початку змагань гравці ірпінської команди зізналися, що суперник у них сильний, але хлопці  були налаштовані рішуче і програвати не збиралися.

Нікіта Петиченко, капітан команди регбістів Ірпінської ДЮСШ:
«Я вважаю, що ми досить сильна команда, у якої є всі шанси виграти цей чемпіонат».

У результаті ірпінські регбісти завоювали почесне друге місце. На третьому – «Лідерс» із Одеси. Перше місце здобула команда Одеської ДЮСШ.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV