В Ірпені штрафуватимуть за самовільне встановлення літніх майданчиків

В Ірпені штрафуватимуть за самовільне встановлення літніх майданчиків
11 Червня 2024, 22:03
Поділитися:

У комунальному підприємстві «Управління благоустрою міста» нагадали про відповідальність за самовільне встановлення літніх майданчиків в Ірпінській громаді і повідомили, що у разі ігнорування власником приписів і протоколів комунальники будуть демонтовувати його з подальшим врученням підприємцю рахунку на відшкодування витрат.

Комунальники також розповіли, що за самовільно встановлений літній майданчик передбачено штраф: для громадян  — від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Щодня інспектори з благоустрою перевіряють літні майданчики на наявність дозвільної документації або права власності на земельну ділянку. На вимогу інспектора власник зобов’язаний надати відповідні документи впродовж трьох днів або, у разі відсутності відповідного дозволу, демонтувати власними силами. У разі невідповідності літнього майданчика заявленим критеріям, інспектор на місці здійснює заміри і порівнює з тими, які наведені в документації. У разі виявлення порушення площі (візуалізації тощо), КП «Управління благоустрою міста» подає проєкт рішення про анулювання дозвільного документа для такого підприємця», — повідомили у підприємстві.

Комунальники нагадують, що для розміщення літніх майданчиків на території Ірпінської громади необхідно звернутися до КП «Управління благоустрою міста» для отримання відповідного дозволу та укладання договору.

Для цього необхідно подати такі документи:

1) Заява

2) Схематичний план із зазначенням бажаного місця розташування літнього майданчика та площі

3) Ескіз естетичного оформлення та зовнішнього вигляду літнього майданчика

4) Документ, що посвідчує право власності або право користування обʼєктом та земельною ділянкою

5) Копія витягу (виписки) з ЄДР.

У межах літніх майданчиків можуть бути встановлені лише столики, крісла, лавки, світильники, декоративні елементи, парасольки, урни для сміття, квіткові та ландшафтні композиції, спеціальне обладнання для регулювання температурного режиму, холодильне обладнання.

Джерело: Містоінформ