В Ірпені пройшов Всеукраїнський театральний фестиваль «Маленький принц» (відео)

image
8 Червня 2021, 17:05
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Два театральні дні провели в Центральному будинку культури Ірпеня (Київщина) Екзюпері з Трояндою – втілювали казку в реальність і представляли ірпінському глядачеві вистави дитячих колективів на першому Всеукраїнському театральному фестивалі «Маленький принц».

Анна Король, організаторка фестивалю «Маленький принц»:
«Ми живемо в цьому світі для того, щоби спілкуватися, пізнавати одне одного, пізнавати самих себе в тому числі. І тому, коли придумували назву фестивалю, (найменування) «Маленький принц» якось одразу спало на думку. І ми вирішили його залишити».

На фестиваль до Ірпеня з’їхалися 13 колективів із чотирьох областей України:  Київської, Житомирської, Закарпатської та Миколаївської.  Загалом за два дні юні артисти зіграли більше 20 вистав, кожна з яких дивувала по-своєму.

Анжела Данильчук, керівниця театральної студії «Чародійчики» (Київ):
«Найперше диво – це те, що я дивлюся на оцих малих дітей і думаю: скільки вони всього вміють! Вони навіть уміють бути більш цікавими, аніж дорослі – набагато більше. Тому що вони незвичайні тим, що вони безпосередні, бо вони діти».

Тетяна Остапенко, акторка театру «Atoms» (Первомайськ):
«Мені дуже подобається тут атмосфера, діти, люди. Що може бути краще, ніж творчі люди!»

Маріам Вердіян, керівниця театральної студії «Музична скринька» (Київ):
«А головне, що після всіх цих карантинних спустошень, пауз, які були, сьогодні в нас є можливість (і ми це дуже сильно відчуваємо й дякуємо організаторам) нарешті проявити всі свої таланти». 

Таланти проявляли у 20 різноманітних номінаціях. Журі намагалося виявити максимум уваги до кожного учасника. У результаті призначили шість перших, чотири других і сім третіх місць. Керівникам та учасникам театральних колективів  вручили дипломи та статуетки. Згодом відбудеться підсумкова онлайн-зустріч учасників фестивалю з членами журі. 

Анна Король, організаторка фестивалю «Маленький принц»:
«Я дякую товариству “Відважних” і компанії “Global Development”, і я вважаю, що ці люди дійсно щиро, всією душею підтримують це починання. І ще хочу подякувати від усієї душі команді театру “Руда ворона” – всім людям, які були поруч протягом року, які були поруч у дні фестивалю. Неймовірну кількість роботи було зроблено, все було на дуже високому рівні, але тільки завдяки вам – команді театру “Руда ворона”».

 
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV