В Ірпені продовжують капремонт багатоповерхівки на вулиці Котляревського, 52А

image
4 Жовтня 2023, 14:36
Поділитися:

В Ірпені продовжують капітальний ремонт багатоповерхового будинку на вулиці Котляревського, 52А. Будинок ремонтують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Уже демонтовані пошкоджені частини фасаду. Наразі виконуються роботи з утеплення цокольної будівлі. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

«У багатоквартирному будинку на вулиці Котляревського є 149 квартир, до початку повномасштабного вторгнення там мешкали 380 людей. Будівля зазнала значних пошкоджень. Були понищені дах, фасад і балкони, вибиті вікна, пошкоджені внутрішні приміщення. Відновлювальні роботи на об’єкті розпочались. Уже демонтовані пошкоджені частини фасаду. Наразі виконуються роботи з утеплення цокольної будівлі», — йдеться у повідомленні обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, будівельні роботи розпочалися в кінці вересня цього року. За проєктом будинок утеплять, замінять усі дерев’яні балкони, яким вже понад 30 років, та відновлять ті, які зруйнували російські снаряди. Також відремонтують вхідні групи, замінять двері у під’їздах та усі комунікації.

Загалом на капремонт із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили майже 71 мільйон гривень. 

Варто зазначити, що саме цей будинок, за адресою Котляревського, 52А, значно постраждав під час бойових дій в Ірпені. Наприкінці серпня у будинку завершили капітальний ремонт даху, який профінансувала благодійна організація «ADRA Ukraine». А через декілька днів на останньому поверсі багатоповерхівки спалахнула пожежа.

Джерело: Містоінформ