В Ірпені продали колишній піонерський табір “Сокол”

image
23 Лютого 2021, 12:05
Поділитися:

Дата публикации: 23 февраля 2021.

Піонерський табір “Сокіл”, що розташований в Ірпені за адресою вул. Давидчука, 63, був проданий на аукціоні в системі електронних торгів.

Початкова вартість табору “Сокіл” – 4,9 мільйонів гривень, а от фінальна сума, яку запропонував один з учасників торгів – 160 мільйонів гривень.

Колишній табір “Сокіл” в Ірпені наразі представляє собою комплекс занедбаної нерухомості, яка знаходиться на земельній ділянці площею земельній ділянці площею 4,9706 га.

Раніше громада висловлювала побоювання, що табір “Сокіл”  буде проданий за безцінь одному із місцевих забудовників, але мер Ірпеня Олександр Маркушин запевняв – на цій території не буде багатоквартирної забудови.

Ірпінська міська рада брала участь в аукціоні проте програла. Місто запропонувало за табір близько 40 000 000 гривень, на цій території планували розмістити комунальну загальноосвітню школу. 

Переможцем торгів стало товариство з обмеженою діяльністю “ФК ФОРТ”, основною діяльністю якої є надання кредитів. За табір “Сокіл” у Ірпені вони запропонували 160 000 000 гривень.

Громадянам України компанія ТОВ “ФК ФОРТ” більше відома як “мікрофінансова організація”, яка працює під брендом FlashCash і пропонує “гроші до зарплати”. Ані компанія ТОВ “ФК ФОРТ”, ані засновники цієї компанії не пов’язані з ірпінськими забудовниками чи взагалі з Ірпенем. Бізнес інтереси засновників переважно зосереджені навколо фінансових та консультаційних послуг.

Джерело: МИСТОИНФОРМ