В Ірпені презентували Книгу пам’яті загиблих у російсько-українській війні — ITV

image
28 Березня 2024, 15:50
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

На центральній площі Ірпеня відбулася презентація Книги памʼяті Ірпінської міської територіальної громади. Презентація пройшла у рамках заходів, приурочених до другої річниці звільнення міста від російських окупантів. Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. 

За ініціативою Ірпінської міської ради у листопаді 2023 року було розпочато створення Книги памʼяті Ірпінської міської територіальної громади. Книга пам’яті – це єдиний електронний реєстр, який містить інформацію про жителів Ірпінської громади, життя яких обірвала війна, починаючи з 2014 року. Їх імена, фотографії, короткі біографії, обставини загибелі та спогади рідних увіковічені на сторінках цього видання. Це окремі історії кожного полеглого Героя і кожного убитого цивільного. Це не просто книга, а справжній літопис людської трагедії та героїзму.

Важливу роль у створенні книги відіграли жителі громади, які поділились своїми історіями та спогадами про загиблих. Вони ділились фотографіями, відео, розповідями про своїх рідних та близьких. Саме завдяки цій допомозі вдалось створити книгу, яка максимально повно відображає трагедію нашого міста.

Познайомитися з історіями загиблих можна за посиланням, а також на спеціально встановленому на Центральній площі міста інформаційному терміналі.

«Ця книга — це не просто список імен. Це наш біль, наша втрата, наша памʼять. Ми хочемо, щоб кожен, чиє життя забрала війна був згаданий, щоб їхні імена та історії ніколи не були забуті. Майбутні покоління повинні памʼятати про жахливі наслідки війни і ніколи більше не допустити її повторення», — зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.



Джерело: ITV