В Ірпені поховали захисника Спартака Яркіна — ITV

image
5 Жовтня 2023, 19:27
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Сьогодні в Ірпені, на Алеї пам’яті Захисників України, віддали останню шану загиблому землякові Спартаку Яркіну. Він був захисником незламного блокпосту біля ТРЦ «Жираф», де загинув від кулі російського снайпера.

«Знову на Алеї пам’яті Захисників України в Ірпені пролунали три постріли – так Ірпінська громада віддала останню шану загиблому землякові Спартаку Яркіну. Спартак Яркін приєднався до добровольців у перші дні вторгнення. За словами побратимів, Спартак пішки дійшов з Немішаєвого до Ірпеня, щоб не впустити в місто ворога. Будівельник у мирному житті, став захисником незламного блокпосту біля ТРЦ «Жираф». Саме там Спартака Яркіна поцілила куля російського снайпера», — розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Його дружина, старший син та донька кілька місяців розшукували тата й чоловіка серед зниклих безвісти. Знайшли захисника у секторі невідомих на міському цвинтарі у Бучі. Встановити особу вдалося лише завдяки ДНК-експертизі.

386460147_813032234155185_1626500256311660219_n

Спартака Яркіна посмертно нагороджено медаллю «За оборону рідної держави», відзнакою «Орден добровольця». В липні йому присвоєно звання «Почесний громадянин Ірпеня».

Нагадаємо, 25 вересня на Алеї пам’яті захисників України в Ірпені попрощалися із загиблим військовим Андрієм Гончаренком. Він загинув, виконуючи бойове завдання у селі Новомихайлівка, що на Донеччині.



Джерело: ITV