В Ірпені почали реалізовувати проєкт «Сусідська варта» (відео)

image
9 Жовтня 2020, 17:40
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінське комунальне підприємство «Муніципальна варта» приступило до реалізації нового проєкту під назвою «Сусідська варта». Про це у відеоролику, опублікованому на сайті підприємства, розповів його керівник Микола Ковальчук.

«За ініціативою (першого заступника міського голови) Олександра Маркушина ми починаємо реалізацію амбітного проєкту “Сусідська варта”. Зараз кожен мешканець багатоквартирного будинку в нашому місті в разі виявлення підозрілих осіб у під’їзді, на прибудинковій території, у дворах, у разі порушення правил благоустрою, режиму тиші, громадського порядку може звернутися на цілодобову гарячу лінію “Муніципальної варти” (073) 07-00-557. Протягом 5—15 хвилин на місце виклику прибуде екіпаж групи реагування. Головна умова виїзду групи реагування “Муніципальної варти” — це наявність заявника. Якщо буде зафіксовано факт правопорушення, то буде складено адміністративний протокол або матеріали будуть передані працівникам поліції. Якщо правопорушення матиме ознаки кримінального злочину, порушника буде затримано і передано органам Національної поліції», — зазначив Микола Ковальчук.

Він також зауважив, що за бажанням мешканців у під’їздах, на прибудинкових територіях, на в’їздах у двори можуть бути встановлені інформаційні таблички «Мунварти» з написом: «Сусідська варта. Ми оперативно реагуємо на всі підозрілі дії на цій території».

«Пам’ятайте: дрібні й незначні, на перший погляд, правопорушення і проступки служать сигналом для здійснення більш тяжких злочинів», — наголосив Микола Ковальчук та закликав ірпінців приєднуватися до проєкту «Сусідська варта».

Нагадаємо, протягом вересня ц. р. співробітники ірпінської «Муніципальної варти» провели 132 патрулювання та попередили й зупинили 4146 правопорушень.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV