В Ірпені почали діяти групи взаємопідтримки (відео) – Містоінформ

В Ірпені почали діяти групи взаємопідтримки (відео) – Містоінформ
18 Вересня 2024, 19:30
Поділитися:

В Ірпені почали діяти перші в Бучанському районі групи взаємопідтримки. Простими словами – це зібрання людей, яких єднає спільна біда. ВПО, рідні військових і загиблих героїв.

Світлана Мінугалієва, мешканка Ірпеня:

«Я відчула, що такі зустрічі дуже потрібні нам як родинам загиблих, родинам військових. Так як в мене син загинув, а зять зараз на війні».

Під час таких зустрічей люди діляться з іншими своїми історіями та проблемами, спільно шукають шляхи їх вирішення. 

Олег Шаповал, мешканець Бучі:

«У всіх зараз є проблеми, які потрібно вирішувати. І дуже правильно, що ви збираєте людей. Люди вже починають вірити. Тому що, знаєте, зараз мало довіри».

Запровадила такі зустрічі Служба у справах дітей та сім’ї Ірпінської міської ради. Проводить їх фасилітатор – фахівець із взаємодії з різними верствами населення. Перш ніж працювати, вони самі проходять спеціальні навчання. Зараз в Україні працює всього 61 такий фахівець. Пані Тетяна – перша фасилітаторка в Бучанському районі.

Тетяна Єнанова, фасилітаторка, головна спеціалістка служби у справах дітей та сім’ї Ірпінської міської ради:

«Бачите, люди виявляють бажання і цікавляться цим. Це дуже добре. Тому коли є запит, коли є бажання, ті ж донори й спонсори розуміють, що такий фахівець потрібен, що у людей є запит. І вони, я думаю, навчать ще таких же фахівців».

Анжела-Ангеліна Дордюк, начальниця служби у справах дітей та сім’ї Ірпінської міської ради:

«Ми всі добре розуміємо, якою важливою для цих сімей є наша підтримка. Ми хочемо їх чути, ми хочемо знати, з якими проблемами вони стикаються. Саме тому ми хочемо впровадити такі групи взаємопідтримки, де буде можливість поділитися. На що, можливо, нам потрібно звернути увагу. Можливо, десь потрібно буде залучити донорів. Тому що ми розуміємо, що своїми силами ми не всі питання можемо вирішити, але це на перспективу».

Тож якщо ви або ваші знайомі мають потребу в таких зустрічах – звертайтеся до Служби у справах дітей та сім’ї у Фейсбуці або телефонуйте за номером – 045 97 630 80.

Джерело: Містоінформ