В Ірпені перевидали книгу про Миколу Будника та проведуть присвячений йому фестиваль кобзарства

image
3 Лютого 2021, 19:09
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

У лютому в Ірпені на Київщині планується презентація перевиданої недавно книги «Микола Будник і кобзарство», а після послаблення карантину в місті відбудеться великий кобзарський фестиваль, присвячений пам’яті Будника. Про це повідомила керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

Вона нагадала, що «сьогодні минає 68 років з дня народження Миколи Будника – нашого видатного земляка, відомого українського бандуриста, поета, художника та майстра народних інструментів». «На жаль, вже 20 років Миколи Будника з нами немає. Але пам’ять про Майстра живе в Ірпені досі», – написала Євгенія Антонюк на своїй сторінці у фейсбуці.

«Вже найближчим часом, з послабленням карантину, плануємо спільно з Київським кобзарським цехом – творчою організацією, співзасновником якої був Микола Будник, – провести в Ірпені великий фестиваль кобзарства, присвячений пам’яті Будника. Якщо ж бажаєте ознайомитися з творчістю Миколи Будника вже зараз, рекомендую зайти до Центральної міської бібліотеки та взяти там книгу Михайла Хая «Микола Будник і кобзарство». Наприкінці минулого року за рахунок коштів Ірпінської міської ради відбулося перевидання цієї книги. Дякую також голові Інвестиційної ради Ірпеня Володимиру Карплюку, який особисто долучився до співфінансування цієї важливої справи. У планах – до кінця лютого провести презентацію книги», – зазначила очільниця відділу культури.

Вона наголосила, що Будник «був ключовою фігурою у відродженні українського кобзарства, а його будинок в Ірпені на вулиці Українській, 56/20 — справжнім храмом для всіх, хто цікавився кобзарським мистецтвом та українською культурою».

«Минулого року нам вдалося зберегти цей будинок, який знаходиться у приватній власності, від знесення, адже він занесений до переліку пам’яток культурної спадщини Ірпеня, і моя непохитна позиція – там має бути музей кобзарства ім. Миколи Будника. Впевнена, ми обов’язково реалізуємо цей задум», – підкреслила Євгенія Антонюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV