В Ірпені на території колишнього санаторію “Ластівка” споруджують модульне містечко (фото)

В Ірпені на території колишнього санаторію “Ластівка” споруджують модульне містечко (фото)
12 Листопада 2022, 13:04
Поділитися:

12 листопада 2022 г. 13:03

У Київській області розпочалося спорудження нового, найбільшого в Україні модульного містечка для людей, які втратили житло під час бойових дій. До зведення соціального житла в Ірпені долучилися уряди Польщі та Фінляндії.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що Фінляндія надала 12 таунхаусів по 3 квартири в кожному, загалом це 36 квартир. Польща забезпечує спорудження 240 квартир.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Загалом у модульному містечку на території колишнього санаторію “Ластівка” буде побудовано 276 квартир для ірпінчан, які втратили своє житло внаслідок російської агресії.

Маркушин відзначив, що це найбільший проект в Україні по забезпеченню соціальним житлом постраждалих громадян. Реалізація цього проекту стала можливою завдяки співпраці Міністерства розвитку громад та територій і міністра Олексія Чернишова, уряду Польщі, уряду і посольства Фінляндії та Ірпінської громади.

Нагадаємо, 5 листопада у Вишгородському районі Київщини в селищі Іванків та селі Кухарі встановили два модульні містечка. Будиночки призначено для тимчасового проживання людей, які втратили житло внаслідок бойових дій.

Як інформувала KВ, санаторій “Ластівка”, на території якого будують містечко, було зруйновано під час артилерійського обстрілу 16 березня 2022 року. У серпні комунальники завершили демонтаж зруйнованого рашистами дитсадка “Ластівка”. За висновками експертів, його приміщення не підлягає ремонту.

Читайте: У Ворзелі завершують демонтаж зруйнованого рашистами дитсадка “Ластівка”

Фото: facebook-сторінка Олександра Маркушина

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона