В Ірпені фінішує відбудова ліцею № 3 – Містоінформ

image
31 Серпня 2023, 07:33
Поділитися:

Відновлення Ірпінського ліцею № 3 вийшло на фінішну пряму. Ще пів року тому цей ліцей був найбільш пошкодженим освітнім закладом громади. А зараз він готовий на 95 %.

Будівельний майданчик нагадує великий вулик. Тут кожна «бджілка» знає своє завдання. Робота кипить на кожному кроці: і ззовні, і всередині ліцею. Хтось лакує підлогу, хтось кладе плитку, монтує техніку, збирає, прибирає і фарбує.

«Ми працюємо взагалі без вихідних, – пояснює Костянтин Хохлов, виконроб будмайданчику. – Єдине, не у нічну зміну, бо ж роботи небезпечні. Докладаємо всіх зусиль, щоб завершити  у стислі терміни».

Зараз у ліцеї завершують облаштовувати класні кімнати, актову й спортивні зали та велику простору їдальню. Тут господарює Наталя, майстриня-муляр, шпаклює, фарбує, каже, що старається, аби дітям було комфортно. Як і мебляр Олег, що збирає дошки для класних кімнат.

І дійсно, все навкруг виглядає оновленим і сучасним.

Майже всюди можна побачити витяжки, пожежну систему, рекуператори та мережу оповіщення. Такого сучасного устаткування у ліцеї до війни не було.

А ще в оновленому ліцеї подбали про дітей з інвалідністю. Для них із першого по третій поверх встановили спеціальні підіймачі.

У ліцеї № 3 тепер не лише комфортно, а й безпечно за рахунок великого сучасного укриття. Його ремонтом опікується виконроб Сергій Полотнюк. «Тут є і витяжка, є санвузли, душові, є три виходи», – пояснює він.

Подбали будівельники й про те, чим зайняти найменших школярів в укритті під час повітряних тривог.

Сергій Плахотнюк розповідає: «Стіни зашили ДСП, потім вони пофарбуються у чорний колір. Під час повітряної тривоги дітям буде чим зайнятися: розмальовувати крейдою стіни. Тут у всіх приміщеннях таке є».

Всі ці оновлення стали можливими завдяки дитячому фонду ООН – ЮНІСЕФ, який на реалізацію проєкту виділив 4 мільйони 800 тисяч євро.

Меблями та кухонним обладнанням Ірпінський ліцей забезпечує Благодійний фонд «Жовто-Блакитні Крила», а прилеглу територію облаштовує ГО «Епіцентр – дітям» спільно з компанією «Епіцентр».

Джерело: Містоінформ