В інтересах Київщини: депутати облради не підтримали зміни до Схеми планування території Київської області

image
24 Листопада 2021, 18:42
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Схема планування території Київської області, яку ухвалили депутати Київоблради 9 вересня, залишається чинною та без змін. Рішення щодо її корегування не було прийняте через брак голосів.

На 7-й сесії Київської обласної ради саме питання щодо корегування Схеми планування території області викликало чи не найгарячіше обговорення. Каменем спотикання стала умовна лінія розмежування області та Києва, передбачена Схемою, зокрема в районі селища Коцюбинське Київської області. Тож було запропоновано прибрати будь-які межі громад із цього стратегічного документу. Але така пропозиція не отримала підтримки депутатської більшості.

«При затвердженні Схеми планування території Київської області було підготовлено проєкт державної експертизи, в якому було визначено і видано відповідний акт, що порушень законодавства при підготовці Схеми не відбувалося, вона відповідає правилам ДБН і державним нормам», – зазначив депутат облради Олег Корбан, а також запропонував узагалі зняти це питання з порядку денного «як таке, що не відповідає інтересам Київщини та чинному законодавству України».

На сесії були присутні багато представників Коцюбинської громади, які вимагали від депутатів відстоювати інтереси саме громад Київщини, а не Києва.

«Зараз відбувається якась дивна кулуарна гра. То депутати приймають Схему, то різко вирішують її змінити. І знову ініціатор цієї гри – Київ, який хоче відкусити якомога більше землі області для забудов! Я щиро дякую депутатам облради, які не дозволили цього і які сьогодні продемонстрували, що працюють на саме на громаду Київської області, а не на столичних забудовників», – наголосив у коментарі журналістам ITV Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш. 

Нагадаємо, нещодавно голова облдержадміністрації Василь Володін закликав нарешті конструктивно вирішити питання розмежування територій Київської області та міста Києва, навколо якого вже більше 10 років шириться багато чуток і спекуляцій.

«Схема планування території Київської області – стратегічно важливий документ для розвитку всієї області і її громад. Наш регіон чи не єдиний в Україні, який до цього часу його не мав. Сподіваюсь, всі розуміють, що планування розвитку семи районів і 69 громад області – це не лише питання меж Коцюбинського і Києва. Однак проведення в Схемі планування території області умовної лінії між областю і столицею будь-де – з лісом, без лісу, по фактичній забудові/інфраструктурі Коцюбинського – буде таким же сумнівним і дискусійним, як і та умовна лінія, яка була в першочерговому варіанті Схеми. І так буде до того часу, поки межі міста Києва не будуть остаточно визначені згідно з законом Верховної Ради України», – зазначив Василь Володін на своїй сторінці у фейсбуці.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV